Δήμος Αμαρουσίου: «Τα ψέματα Μαγιάκη για τους εργαζόμενους ΑμεΑ»
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: «Τα ψέματα Μαγιάκη για τους εργαζόμενους ΑμεΑ»

Για ψέματα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη αναφορικά με τους εργαζομένους ΑμεΑ που απασχολούνταν στον Δήμο μέχρι το τέλος του 2014, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος «3+1», κάνει λόγο ο Δήμος Αμαρουσίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής (βλέπε δημοσίευμα Ενότητα: «Εμπαίζει τους εργαζόμενους ΑμεΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου»).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Τα ψέματα Μαγιάκη και η αλήθεια για τους εργαζόμενους με αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου

Οι εργαζόμενοι αυτοί ουδέποτε απολύθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Έληξαν οι συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνταν με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη να διασώσει τις θέσεις τους, να μην μπορούν πλέον να απασχοληθούν στον Δήμο μας.

Ο κ. Μαγιάκης, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί μικροκομματικά το πρόβλημα συνανθρώπων μας με αναπηρία λέγοντας ψέματα.

Λέει ψέματα γιατί γνωρίζει ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) Γιώργος Πατούλης, διεκδίκησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαγιάκης, ότι πρόταση του Γιώργου Πατούλη και της ΚΕΔΕ ήταν η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να μεταφερθούν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων, από τη στιγμή που τα ΝΠΙΔ απασχολούνταν είτε καταργούνται είτε λύονται ή βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Γνωρίζει πολύ καλά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι ότι η πρόταση Πατούλη έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου που θα έρχονταν στη Βουλή προς ψήφιση, αρχές Ιανουαρίου.

Και γνωρίζει ακόμη καλύτερα ότι η πρόταση αυτή δεν έγινε Νόμος γιατί το κόμμα του επέλεξε να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στη χώρα, την οποία σήμερα πληρώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι του Δήμου μας.

Αντί να ζητά ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συγγνώμη ο κ. Μαγιάκης, για το πρόβλημα που τους δημιούργησε η ανεύθυνη συμπεριφορά τους, προσφεύγει στο ψέμα για να καλύψει τις ευθύνες τους. Όμως, οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιούνται.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου δεν είναι ίδια περίπτωση με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που εκμεταλλεύτηκαν την ανάγκη τους προεκλογικά, για να τους γυρίσουν στη συνέχεια την πλάτη, προσλαμβάνοντας εταιρείες καθαρισμού.

Δυστυχώς, για τον κ. Μαγιάκη και την παράταξή του, «το ψέμα τους έχει κοντά ποδάρια» κι αποκαλύφθηκε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet