Δήμος: Θετική η απόφαση της Περιφέρειας για λήψη μέτρων στη Λ. Κηφισίας
Κοινωνία

Δήμος: Θετική η απόφαση της Περιφέρειας για λήψη μέτρων στη Λ. Κηφισίας

Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Δήμος Αμαρουσίου απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και να αυξήσει την ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Σε συνέχεια της τελευταίας παρέμβασης προς την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία Αττικής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προ ημερών σε σημείο υψηλής επικινδυνότητας επί του οδικού άξονα της Κηφισίας με θύματα πέντε νεαρά άτομα, ως Δήμος Αμαρουσίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση της Περιφέρειας -βάσει σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε- να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αποτροπή αντίστοιχων συμβάντων και να αυξήσει την ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί σε βάθος χρόνου σε σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας κατά τη χρήση της λεωφόρου αλλά και για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής μέσω σχολικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν, ο Δήμος είχε προβεί σε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία Αττικής προτείνοντας μία σειρά από παρεμβάσεις και μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών με ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και πινακίδες αλλά και με τη διενέργεια ελέγχων ταχύτητας.

Προ εξαμήνου, με αφορμή άλλο αντίστοιχο θανατηφόρο τροχαίο συμβάν, υπήρξε αλληλογραφία από μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς την Τροχαία Κηφισιάς καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Με την ευκαιρία της σχετικής ανακοίνωσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει στην ενίσχυση των προειδοποιητικών μέσων και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων στο γράμμα των προτάσεων που προ εξαμήνου είχαν υποβάλει οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας με αφορμή αντίστοιχο θανατηφόρο περιστατικό. Έστω και με καθυστέρηση και αφού θρηνήσαμε και άλλα θύματα, θεωρούμε ότι η υιοθέτηση των προτάσεών μας είναι ένα θετικό βήμα. Είναι λυπηρό που χρειάστηκε να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές. Περιμένουμε από την Περιφέρεια να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσει ασφαλέστερη διέλευση από τη Λεωφ. Κηφισίας για οδηγούς και πεζούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet