ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου για το ληξιαρχείο: Ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε με τις επιλογές του
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου για το ληξιαρχείο: Ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε με τις επιλογές του

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου τοποθετείται για το θέμα της μεταφοράς του ληξιαρχείου, ενώ τονίζει ότι η διοίκηση του Δήμου δεν έχει προχωρήσει καμιά από τις διαδικασίες πρόσληψης συγγενικού προσώπου του συναδέλφου τους, που έχασε τη ζωή του πριν από τρεις μήνες.

Ειδικότερα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει: «Με προκλητικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και τους δημότες η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποφάσισε τη μεταφορά του ληξιαρχείου. Στις αντιδράσεις των συναδέλφων για το γεγονός ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους, αλλά προπαντός τους δημότες, αφού το συγκεκριμένο ληξιαρχείο εξυπηρετεί 200 δημότες (κατά μέσο όρο) καθημερινά και άρα χρειάζεται μεγαλύτερος χώρος, η απάντηση που πήραν από κύκλους της διοίκησης του Δήμου ήταν “και από πότε εσείς οι δημόσιοι υπάλληλοι νοιαζόσαστε για τους πολίτες”. Ενώ όσον αφορά τον τεράστιο όγκο αρχείου της υπηρεσίας η απάντηση από μεριάς της διοίκησης του Δήμου είναι “κάντε το ηλεκτρονικό”. Λες και εξαρτάται από τους συναδέλφους η λειτουργία του ληξιαρχείου».

«Οι κατά καιρούς απαντήσεις που δίνουν τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου αποτελούν πρόκληση. Κατά τα άλλα οι κύριοι αυτοί, που θέλουν να ασκούν εξουσία, είναι οι ίδιοι που βγαίνουν στα μπαλκόνια και δηλώνουν ότι κόπτονται για τα προβλήματα του κόσμου. Και θέλουν να δώσουν και λύση. Θα αναλάβουν την ευθύνη όταν ο κόσμος μέσα στο καταχείμωνο θα κάθεται στο πεζοδρόμιο; Καλούμε τώρα τη διοίκηση του Δήμου να αφήσει τις “εξυπνάδες” και να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια με τις επιλογές της» προσθέτει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Εν συνεχεία αναφέρεται στον πρόσφατο θάνατο εργαζομένου και στη δέσμευση της διοίκησης του Δήμου στην οικογένειά του ότι θα προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες προκειμένου η θέση του να καλυφθεί από συγγενικό πρόσωπο.

«Έχουν περάσει τρεις μήνες από τον θάνατο του συναδέλφου και ακόμα η διοίκηση του Δήμου δεν έχει προχωρήσει καμιά από τις διαδικασίες πρόσληψης συγγενικού του προσώπου. Θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος εργαζόταν στο ληξιαρχείο ως αορίστου χρόνου και κατά τη διάρκεια της εργασίας του λιποθύμησε λόγω ασθένειας και έχασε τη ζωή του» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:

«Η πρόσληψη συγγενικού προσώπου στη θέση του θανόντος συναδέλφου δεν αποτελεί ρουσφέτι, ούτε χάρη, είναι δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων. Αν νομίζουν εκεί στη διοίκηση του Δήμου ότι θα γλυτώσουν την πρόσληψη με τη δικαιολογία της γραφειοκρατίας είναι βαθιά γελασμένοι. Θα τους το θυμίζουμε καθημερινά. Τους προειδοποιούμε να σταματήσουν τις δικαιολογίες και να προχωρήσουν όλες τις διαδικασίες και άμεσα. Ούτε περιθώρια εφησυχασμού υπάρχουν, ούτε μπορούν να κρύβονται πίσω από δικολαβίστικες δικαιολογίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet