ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Δεν καταβάλει τον 13ο & 14ο μισθό 29 συμβασιούχων ο Δήμος
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Δεν καταβάλει τον 13ο & 14ο μισθό 29 συμβασιούχων ο Δήμος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 συνάντηση με τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και τη γενική γραμματέα του Δήμου.

Κύρια αιτία της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δήμου Αμαρουσίου), η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε έφεση, όσον αφορά την κερδισμένη απόφαση για το 13ο και 14ο μισθό 29 συμβασιούχων εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ επισημαίνει σχετικά με τη συνάντηση αυτή:

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά κυριάρχησε η λογική της «νομιμότητας». Ο δήμαρχος πατώντας πάνω στον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 υπεραμύνθηκε της απόφασης της οικονομικής επιτροπής, δηλώνοντας ότι είναι απαγορευτικό και ότι δεν μπορεί να «χρεώσει» τους δημοτικούς συμβούλους.

Από τη μεριά μας, τους δηλώσαμε ότι είναι πολιτική απόφαση και ότι αν ήθελαν, θα μπορούσαν να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουν στην πληρωμή των χρημάτων. Όμως για μια φορά ακόμα η διοίκηση του Δήμου ξέχασε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και δήμαρχοι έχουν κοινή γραμμή. Και αυτή η γραμμή δεν είναι άλλη από την απόσπαση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Το θέμα δεν τελειώνει εδώ, αν δεν το βάλει η διοίκηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα το βάλουμε εμείς, απαιτώντας να πάρουν την ευθύνη οι δημοτικές παρατάξεις.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της απαράδεκτης κατάστασης του κεντρικού αμαξοστασίου, του αμαξοστασίου της συγκοινωνίας, του δημαρχείου, του ΚΕΠ και του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Όσον αφορά το κεντρικό αμαξοστάσιο η διοίκηση του Δήμου για μια φορά ακόμα πέταξε την μπάλα στη κερκίδα. Συγκεκριμένη πρόταση δεν υπήρχε. Αυτό που δεσμεύτηκε είναι ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κάποια σχέδια. Ενώ όσο αφορά τους υπόλοιπους χώρους δεν ειπώθηκε άχνα. Για το μεν δημαρχείο ο δήμαρχος δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή αλλά δεν εκτελείται, για το μεν αμαξοστάσιο της συγκοινωνίας δεν ειπώθηκε κουβέντα, όπως και για το ΚΕΠ και τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Αναφερθήκαμε και στα ΠΕΙ των οδηγών και δεσμεύτηκε ο δήμαρχος ότι θα αναλάβει ο Δήμος το κόστος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου όσο αφορά την κοινωνική ασφάλιση. Πρόκειται για ανατροπές που σε καμιά περίπτωση δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων αλλά προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Αφορά εμάς και τα παιδιά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet