ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι «μαγαζάκι» κανενός
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι «μαγαζάκι» κανενός

«Και η σημερινή διοίκηση του Δήμου συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια πολιτική με την προηγούμενη διοίκηση του και όσον αφορά τη διαχείριση του προσωπικού», όπως αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου σημειώνει:

Από τη μία, μας λέει η διοίκηση του Δήμου «ότι ο νόμος είναι πάνω απ’ όλα» και από την άλλη, σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του υπαλληλικού κώδικα, δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. 

Τοποθετεί οδηγούς ως «επόπτες» δηλαδή άσχετους με το αντικείμενο της εργασίας τους, ονομάζει συναδέλφους «συντονιστές», ειδικότητες που δεν υπάρχουν ούτε στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών, αλλά ούτε και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Μάλιστα δηλώνουν ότι υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις. Ποιος υπογράφει τις αποφάσεις; Με ποια διαδικασία γίνονται όλα αυτά; Όταν γνωρίζουμε ότι οι διαδικασία για να αλλάξει κάποιος ειδικότητα είναι συγκεκριμένη. Ποιος κρίνει και πως αποφασίζει;

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι όλοι αυτοί οι «μαϊμού» επόπτες και υπερεπόπτες, προκειμένου να είναι αρεστοί στη διοίκηση του Δήμου, το παίζουν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Βαφτίζουν τεμπέληδες εργάτες που καθημερινά δίνουν όλον τους τον εαυτό στη δουλειά τους, καταπατάνε δικαιώματα των εργαζομένων, τους αλλάζουν πόστο εργασίας κατά το δοκούν, χρωστάνε πολλά ρεπό στους συναδέλφους, δίνουν υπερωρίες, νυχτερινά κ.λπ., όχι με το πως δουλεύει ο κάθε εργάτης, αλλά με βάση το πόσο «καλός και υπάκουος» είναι ο εργάτης καθαριότητας στις εντολές τους. 

Και όλα αυτά βέβαια με την ανοχή του γραφείου Προσωπικού, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων της υπηρεσίας καθαριότητας που φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή εικόνα της υπηρεσίας καθαριότητας. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι εάν δεν μπορούν να παραιτηθούν.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να λειτουργεί την υπηρεσία Καθαριότητας και τις υπόλοιπες τεχνικές υπηρεσίες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι «μαγαζάκι» κανενός.

Καλούμε όμως και τους συναδέλφους να σταματήσουν να δέχονται εντολές από «γιαλατζί» επόπτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet