ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Πολλά τα κρούσματα στις δημοτικές υπηρεσίες – Η διοίκηση του Δήμου τα «πνίγει»
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Πολλά τα κρούσματα στις δημοτικές υπηρεσίες – Η διοίκηση του Δήμου τα «πνίγει»

«Και άλλα κρούσματα έχουμε στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου. Ο αριθμός άγνωστος. Και αντί η διοίκηση του Δήμου να ενημερώσει τους συναδέλφους και άμεσα να προχωρήσει σε απολύμανση του χώρου και σε μαζικά τεστ, επιμένει να λειτουργεί κανονικά τις υπηρεσίες και να στέλνει τους συναδέλφους λίγους λίγους σε ιδιωτικό κέντρο να κάνουν τεστ αδιαφορώντας επί της ουσίας για την προστασία της υγείας των υπόλοιπων συναδέλφων», όπως αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου σημειώνει τα εξής:

Eδώ ρωτάμε, εάν βγει και άλλος συνάδελφος θετικός σήμερα, ο οποίος ήταν στη δουλειά, ποιος θα φταίει; O συνάδελφος που δεν ήξερε; Ή ο Δήμος που, ενώ βρήκε το κρούσμα, το «έπνιξε».

Και εδώ τι θα μας πούνε ότι ο συνάδελφος έχει ατομική ευθύνη; Ή ο Δήμος που δεν ενημέρωσε έγκαιρα το προσωπικό και δεν προχώρησε σε άμεση απολύμανση, πραγματοποίηση μαζικών τεστ, ενημέρωση των δημοτών με δελτίο Τύπου, ώστε να μην προσέρχονται στο δημαρχείο κ.λπ.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να ενημερώνει τους συναδέλφους για τυχόν κρούσματα. Δεν μπορεί ο κάθε συνάδελφος να μην ξέρει το τι συμβαίνει στο διπλανό γραφείο.

Και βέβαια δεν μιλάμε για ονόματα, αλλά για αριθμό κρουσμάτων και για χώρους. Δεν μπορεί να ακούγονται νούμερα και ο Δήμος να μην λέει κουβέντα.

Τεράστια ευθύνη κατά τη γνώμη μας έχει και η Ιατρός Εργασίας, αλλά και ο Τεχνικός Ασφαλείας, που κατά την άποψη μας θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουν ελέγχους στις υπηρεσίες για το εάν τηρούνται τα μέτρα, να δίνουν οδηγίες στους συναδέλφους κ.λπ.

Καλούμε τώρα τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης. Δεν θα σωθεί η οικονομία της χώρας και του Δήμου εάν η διοίκηση του Δήμου δώσει μερικά ευρώ για να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις. Εδώ και τώρα να προχωρήσει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τον αριθμό των κρουσμάτων. Να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση, να ξανά γίνει απολύμανση του χώρου, να γίνουν μαζικά τεστ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet