ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου: «Κουβέντα» δεν κάνει η διοίκηση για το νέο κρούσμα σε παιδικό σταθμό
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου: «Κουβέντα» δεν κάνει η διοίκηση για το νέο κρούσμα σε παιδικό σταθμό

Για νέο κρούσμα στον Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό της οδού Αμμοχώστου, κάνει λόγο η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου. Όπως υποστηρίζει, αντί η διοίκηση του Δήμου και η διοίκηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να προχωρήσουν σε ανακοίνωση-ενημέρωση των γονιών για άμεσο κλείσιμο του σταθμού, αλλά και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, όπως απολύμανση του χώρου και τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, «δεν έχουν πει κουβέντα, προσπαθώντας να το αποκρύψουν».

«Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα» σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου και προσθέτει:

«Δυστυχώς, και ο δήμος Αμαρουσίου αλλά και η διοίκηση του νομικού προσώπου, ακολουθώντας τη πολιτική της κυβέρνησης, ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων δεν έχουν πάρει. Σήμερα, με αυτή τους τη στάση, βάζουν σε κίνδυνο εκτός από την υγεία των εργαζομένων και την υγεία των παιδιών.

»Το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους, και εργαζόμενους και γονείς, αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή η υγεία μας είναι πολύτιμη και δεν είναι ατομική μας ευθύνη, όπως προσπαθούν όλοι να μας πείσουν, κυβέρνηση και δήμαρχοι, πρέπει να εξασφαλίσουν σε όλους τους εργαζόμενους και στον κάθε πολίτη άμεση πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

»Όλα αυτά βέβαια, για να μην είναι για το θεαθήναι, απαιτούν ένα συνολικό σχέδιο λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, με ένα δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, που θα βασίζεται στην πρόληψη ιατρών και νοσηλευτών, που δεν θα προωθεί τις ΣΔΙΤ και δεν θα του τελειώνουν τα τεστ…, ούτε θα κάνει συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές σε διπλάσια τιμή, ούτε θα βάζει ημερομηνία λήξης στο ιατρικό, νοσηλευτικό κ.λπ. προσωπικό, ούτε θα θεωρεί πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τα ιδιωτικά εργαστήρια, τα ιατρεία και τους «εθελοντές…».

Τέλος, η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου καλεί τον δήμαρχο να δώσει εντολή και να πάρει μέτρα, όπως ο παιδικός σταθμός να παραμείνει κλειστός τη Δευτέρα, να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους και το προσωπικό, με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου και να προχωρήσει σε τεστ.

«Κύριοι της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου δεν παζαρεύουμε την υγεία μας» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet