ΔΑΣ ΟΤΑ: Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου να λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό
Κοινωνία

ΔΑΣ ΟΤΑ: Καλούμε τον Δήμο Αμαρουσίου να λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό

Στο χθεσινό (11/3) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου ο δήμαρχος, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε ότι ως Δήμος «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται ενάντια στον κορωνοϊό». Προχθές, Τρίτη 10/3, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΑΣ ΟΤΑ), όπως αναφέρει, κατέθεσε έγγραφο προς τον δήμαρχο προκειμένου να του επιστήσει την προσοχή όσον αφορά την καθαριότητα στο δημαρχείο, αλλά και σε άλλους δημοτικούς χώρους, όπως είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τα μουσεία του Δήμου.

Δύο μέρες μετά και, όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ στην ίδια ανακοίνωση, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Ο συνδικαλιστικός φορέας καταγγέλλει ότι, «για όλο το δημαρχείο Αμαρουσίου υπάρχουν τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι το μόνο που προλαβαίνουν να κάνουν είναι ένα πέρασμα με τη σκούπα και να αδειάσουν μία φορά τα καλαθάκια από τα γραφεία, χωρίς να αλλάξουν σακούλες, γιατί υπάρχει έλλειψη. Τα αντισηπτικά τα οποία θα έπρεπε να είναι σε κάθε σημείο του Δήμου, δεν τα βλέπει κανείς, στην κυριολεξία τα ψάχνεις. Αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι οι διοικητικοί υπάλληλοι να σφουγγαρίζουν, να σκουπίζουν, να περνάνε τα πόμολα με αντισηπτικά κ.λπ.  Στην δε υπηρεσία του ληξιαρχείου αντί οι συναλλαγές να γίνονται όλες στο γκισέ, οι επισκέπτες περνάνε μέσα στα γραφεία. Στο ΚΕΠ, η καθαριότητα είναι αποσπασματική, σχεδόν ανύπαρκτη, αφού δεν υπάρχει καθαρίστρια».

Και στο ίδιο επικριτικό ύψος, η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Κατά τα άλλα η διοίκηση του Δήμου έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

»Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Αντί η διοίκηση του Δήμου να πάρει ιδιαίτερα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων, αλλά και των επισκεπτών στο δημαρχείο, με ευχές προσπαθεί να πείσει ότι όλα γίνονται με βάση τις υποδείξεις του Υπουργείου.

»Και απέναντι σε όλα αυτά οι συνάδέλφισσες μητέρες με μικρά παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη 11 του Μάρτη, μέρος των συναδέλφων έλλειπε προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά τους, λόγω του κλεισίματος των παιδικών σταθμών και των σχολείων. Και αντί η απουσία τους να δικαιολογηθεί κάποιοι έξυπνοι αντιδήμαρχοι βγήκαν και φώναζαν ότι θα τους κόψουν μέρες από την κανονική τους άδεια».

Στο τέλος της ανακοίνωσής της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία «καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει τώρα μέτρα», ειδεμή προειδοποιεί ότι θα λάβει η ίδια μέτρα προκειμένου να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι.

Τα αιτήματα της ΔΑΣ ΟΤΑ προς τον Δήμο συνοψίζονται στα εξής:

  • Να χορηγήσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους συναδέλφους (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά).
  • Να βάλει σε όλους τους χώρους του δημαρχείου και στα ΚΕΠ ανακοινώσεις για το πώς θα προφυλαχθεί κάποιος από το κορωνοϊό.
  • Να σταματήσουν οι αντιδήμαρχοι να δέχονται κοινό.
  • Στον χώρο του δημαρχείου οι επισκέπτες να είναι ελάχιστοι.
  • Να σταματήσουν οι αντιδήμαρχοι και οι διευθυντές να εκβιάζουν τις συναδέλφους μητέρες επειδή δεν ήρθαν στη δουλειά και να ενημερωθούν άμεσα οι συνάδελφοι μέσω των διευθυντών – προϊσταμένων τους, για το αν και πόσες μέρες άδεια δικαιούνται να πάρουν, λόγω των κλειστών σχολείων.
  • Να προχωρήσει τώρα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Οι εργαζόμενοι που κλείνουν οι υπηρεσίες τους να μην απασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet