ΔΑΣ προς Μπόγδανο: “Άλλα δηλώνεις στο Σύνταγμα κι άλλα στο Μαρούσι”
Κοινωνία

ΔΑΣ προς Μπόγδανο: “Άλλα δηλώνεις στο Σύνταγμα κι άλλα στο Μαρούσι”

Με σκληρό και ειρωνικό ύφος απαντά η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στις απόψεις του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρο Μπόγδανο σχετικά με το θέμα των συμβάσεων, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που λειτουργεί το θεσμικό όργανο των εργαζομένων (Σπ. Μπόγδανος προς ΔΑΣ: «Υπάρχει κάποιος που έχει να φοβηθεί κάτι;»).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μέσα από ένα αντικομουνιστικό παραλήρημα ο γραμματέας του Σωματείου προσπαθεί να απαντήσει στις καταγγελίες της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΑΣ. Φαίνεται είναι τα νέα καθήκοντα που του ανατέθηκαν. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή και να απαντήσουμε στα λεγόμενά του.

Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά παραδέχεται ότι στηρίζεται ή υποστηρίζεται από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και εδώ ο συνάδελφος γράφει τη μισή αλήθεια. Να του θυμίσουμε διότι φαίνεται ότι ξεχνάει ότι και το 2012, στο 41ο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, κοσμούσε τα ψηφοδέλτια της ΑΣΚ ΟΤΑ συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Να του θυμίσουμε επίσης ότι στην προτελευταία ανακοίνωση του Σωματείου αντιγράφει πλήρως κείμενο της παράταξής του και το δημοσιεύει στον Τύπο δηλώνοντας ότι είναι κείμενο του Σωματείου (ποτέ δεν κουβεντιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο).

Άρα τα δήθεν ανεξάρτητου ακομμάτιστου που δήλωνε την προηγούμενη περίοδο αποτελούν υποκρισία, αποτελεί μύθο ότι δεν στηρίζει και δεν στηρίζεται από κανέναν.

Δηλώνει υπέρμαχος των συλλογικών αποφάσεων με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων. Να του ξαναθυμίσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να συγκληθεί τουλάχιστον δύο μήνες και Γενική Συνέλευση ούτε θυμόμαστε από πότε. Δηλαδή, σήμερα που κυβέρνηση και δήμαρχοι, υλοποιώντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χτυπάνε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων που τους έχει απομείνει, ο πρωτοβάθμιος φορέας, δηλαδή το Σωματείο, έχει να συνεδριάσει δύο μήνες και από πότε το συμφέρον των εργαζόμενων ταυτίζεται (όλος τυχαίως) με αυτό της διοίκησης του Δήμου, όπως η απόφαση για την αξιολόγηση ή την αποστολή στοιχείων;

Παρακάτω αναφέρει ότι από το συγκεκριμένο έγγραφο με αρ. πρωτ. 42759/4-7-2014 που κατέθεσε προς το γραφείο προσωπικού ήθελε να διασφαλίσει τους εργαζόμενους που δεν πλαστογράφησαν ή που δεν έχουν κάτι μεμπτό στον φάκελο τους, ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο επικαλείται εγκύκλιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης όπου μιλάει για ενημέρωση των φακέλων όσο αφορά στις μετατροπές των συμβάσεων, δηλαδή καμία σχέση με (απολυτήρια σχολείων η διπλώματα κ.λπ.).

Πώς γίνεται να θέλει κάποιος την κατάργηση του αντιλαϊκού αντεργατικού νόμου αλλά ταυτόχρονα να καλεί τους συναδέλφους του γραφείου προσωπικού να εφαρμόσουν εγκύκλιο του σχετικού νόμου; Δηλαδή οι υπογράφοντες το σχετικό έγγραφο δεν γνώριζαν ότι η εγκύκλιος που επικαλούνται αναφέρεται στις μετατροπές των συμβάσεων και όχι στα πλαστά, που έτσι και αλλιώς ελέγχονται από το γραφείο προσωπικού; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, δεν είναι κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους, τότε τι είναι; Ο γραμματέας και ο πρόεδρος του Σωματείου αποτελούν μέρος και χρεωκοπημένου συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι από αυτούς που άλλα δηλώνουν στο Σύνταγμα και άλλα εφαρμόζουν στο Μαρούσι.

Όμως ο γραμματέας του Σωματείου, ως γνήσιος αντικομουνιστής, εκτός από προβοκάτορας αποδεικνύεται και ψεύτης αραδιάζοντας μια σειρά ανακρίβειες, ότι η ΔΑΣ δεν ψήφισε το κείμενο για την αξιολόγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (τα συμπεράσματα δικά σας).

Για την ιστορία, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα καταδικάζοντας και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Σε αντίθεση με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί, που ακόμα και σε αυτό το κομμάτι, κρατώντας τυχοδιωκτική στάση, προχώρησε στη ψήφιση και των δύο ψηφισμάτων και σε αυτό που κατέθεσε η Διοίκηση του Δήμου και σε αυτό που κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που ουδεμία σχέση είχαν μεταξύ τους.

Λυπάμαι, αλλά για ακόμα μια φορά, ο γραμματέας του Σωματείου, ως πρώιμος αριστερούλης, χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 στις «μεγάλες δόξες» της “Αυριανής”, αλλά τι να πεις με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Ενώ για αποκατάσταση της αλήθειας οι εκλεγμένοι με τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν αξιολογούν συναδέλφους, διότι δεν συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων και των διευθυντών.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία δεν κάλυπτε και δεν καλύπτει καμία κατάσταση και κανέναν. Ας ψάξει στον κύκλο του για το ποιος καλύπτει ποιον. Γιατί ο ίδιος αποδέχεται και εκτελεί εντολές από συναδέλφους που δεν έχουν ούτε καν απόφαση για να είναι υπεύθυνοι;

Και τέλος τολμάει να αναφέρεται στην ενότητα των εργαζομένων όταν το 30% των εργαζομένων στον Δήμο δεν είναι γραμμένοι το Σωματείο, τολμάει να μιλάει για ενότητα των εργαζομένων όταν ο ίδιος καταψήφισε στο προηγούμενο συνέδριο το να έχουν οι συμβασιούχοι τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ, τολμάει να μιλάει για ενότητα αυτός που διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σύμβαση εργασίας. Τολμάει να μιλάει για ενότητα όταν και ο ίδιος, με τη στάση του, αρνείται την ενοποίηση των σωματείων. Τελικά θα πρέπει να απαντήσει σε ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει.

Συνάδελφοι/σσες ο γραμματέας, μέσα από το κείμενό του, αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής της πολιτικής της κυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι να τους κάνει το υπουργείο τους ελεγκτές και τους ελέγχους των φακέλων όταν διαθέτει τέτοια συνδικαλιστικά μπουμπούκια;

Όσο αφορά τα πλαστά, γνωρίζει ότι η ΔΑΣ έχει ξεκάθαρη θέση, καμία αποδοχή. Αλλά για να σκεφτεί, ποιες πολιτικές δυνάμεις ήταν αυτές που τόσα χρόνια τα αποδέχοντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση όλων αυτών που δηλώνουν ότι εκπροσωπούν τους εργαζόμενους όπως ο γραμματέας, αλλά στη πράξη εκπροσωπούν τους νόμους και τα διατάγματα των κυβερνήσεων και των δημάρχων, δηλαδή τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άρα στο ερώτημα “ή με τους εργάτες ή με τις γραβάτες;” ο γραμματέας του Σωματείου τάχθηκε με τις γραβάτες.

Καμία ανοχή σους «εκπροσώπους» των εργαζομένων που όλα τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να ξεπουλάνε τους εργαζόμενους μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους.

Καμία ανοχή σε αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια συμφώνησαν με την ελαστικοποίηση της εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Καμία ανοχή σε αυτούς που οι απόψεις τους αλλάζουν από παράγραφο σε παράγραφο μέσα στα ίδια τους τα κείμενα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να στείλουν στα τσακίδια όλα αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Υ.Γ. Το «ο καιρός θα δείξει», τα ραντεβουδάκια στα γουναράδικα και τις λοιπές αρλούμπες, να τις κάνει τάμα και να τις στείλει με τον αρχηγό του να διαβαστούν στο Άγιο Όρος ο «ανεξάρτητος» γραμματέας.

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet