Διάλεξη της Εστίας Πατερικών Μελετών διεξήχθη στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Διάλεξη της Εστίας Πατερικών Μελετών διεξήχθη στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η Εστία Πατερικών Μελετώ, στο πλαίσιο των φιλολογικών και θεολογικών μαθημάτων της, διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, μια εξαιρετική διάλεξη του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Φώτη Δημητρακόπουλου με θέμα «Ο Άγιος αυτοκράτωρ Ιωάννης Γ΄ Βατάτζης ο ελεήμων και τα θρυλούμενα για την επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη για τη θαυμάσια διάλεξη τον καθηγητή κ. Δημητρακόπουλο επισημαίνοντας ότι:

«Μία λοιπόν από τις μεγάλες φυσιογνωμίες που λάμπρυναν την Εκκλησία και τη χριστιανική αυτοκρατορία είναι ο Άγιος βασιλέας Ιωάννης ο 3ος, Δούκας Βατάτζης ο οποίος για τις μεγάλες ελεημοσύνες του έλαβε την προσωνυμία Ελεήμων. 

»Ο ευσεβής βασιλέας Ιωάννης ο Βατάτζης είχε θέσει προτεραιότητα στη ζωή του την ελεημοσύνη. Με βάση το έλεος και την αγάπη αντιμετώπισε με τη βοήθεια του Θεού ακανθώδη ζητήματα της εποχής του. Το χριστιανικό ήθος και η προσήλωσή του στο γράμμα του Ευαγγελίου συνέβαλαν στο να επιλύσει το πρόβλημα της φτώχειας. Προβάλλοντας το έλεος συνάντησε τον Θεό και έτσι επίλυσε οριστικά, όπως αναφέρει ο βιογράφος του, και το δικό του πρόβλημα, το πρόβλημα δηλαδή του πνευματικού θανάτου».

«Ειδικά στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι μας», κατέληξε ο κ. Πατούλης, «είναι όχι μόνο διδαχτικό το έργο του ευσεβούς βασιλέα Ιωάννη Βατάτζη, αλλά απαραίτητο το να ακολουθούμε τέτοιους φωτεινούς δρόμους στεκόμενοι με ευαισθησία και σεβασμό στο πλευρό τον συμπολιτών μας προσφέροντάς τους απλόχερα τα φιλανθρωπικά μας αισθήματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet