Διήμερο ενημέρωσης για τη σκελετική υγεία στο Μαρούσι
Κοινωνία

Διήμερο ενημέρωσης για τη σκελετική υγεία στο Μαρούσι

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 διήμερο ενημέρωσης για την σκελετική Υγεία με δωρεάν μετρήσεις κύφωσης και σκολίωσης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την κύφωση/σκολίωση, θα υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα συμβουλεύουν το κοινό για την πρόληψη, την άσκηση, ενώ θα υπάρξουν και άλλα δρώμενα.

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 7/11/2014, 14:00 – 20:00: Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης.
  • Σάββατο 8/11/2014, 11:00 – 17:00: Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης.

Οι μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης θα πραγματοποιούνται μόνον κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στους αριθμούς τηλεφώνου του Συλλόγου 213 2086698 και 6979 251025 από 9:00 έως 17:00.

Σε ποιους απευθύνονται οι μετρήσεις

Η εξέταση αφορά σε μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Παράλληλα, την ειδική εξέταση μπορούν να κάνουν και οι γονείς – κηδεμόνες, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί (προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πόνο στην σπονδυλική τους στήλη, εγκατεστημένη οστεοπόρωση και έντονη κύφωση). Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Ο έλεγχος σε μαθητές Γυμνασίου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία (λύκειο) και οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη εφηβεία (γυμνάσιο).

Η εξέταση διαρκεί συνολικά 5-7 λεπτά.

Στελέχωση και εξοπλισμός της Ομάδας Σκολίωσης

Η ομάδα σκολίωσης απαρτίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από εξειδικευμένους επιστήμονες με πολυετή πείρα στο αντικείμενο αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία (χειρουργός ορθοπεδικός, τεχνικός ορθοπεδικός, δύο βοηθοί χειριστές). Για πρώτη φορά, η εξέταση της σπονδυλικής στήλης γίνεται με το σύστημα FORMΕTRIC, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης χωρίς ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς γιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Πρωταρχικός ρόλος των προληπτικών αυτών εξετάσεων είναι να ανιχνευθούν σκελετικές παθήσεις στα νέα άτομα και να ενημερωθούν οι γονείς εγκαίρως.

Με την ευκαιρία της ενημερωτικής πρωτοβουλίας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ο σύλλογος “Πεταλούδα”, με πλούσια δράση σε επίπεδο ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε θέματα σκελετικής Υγείας, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια τόσο του Δήμου μας όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον τομέα της πρόληψης της Υγείας των πολιτών πολύ δε μάλλον όταν οι πρωτοβουλίες αφορούν στην Υγεία και υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας, τα οποία αποτελούν προτεραιότητά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet