Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στο υπ. Παιδείας
Κοινωνία

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στο υπ. Παιδείας

Σε κινητοποίηση καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, στις 12:00, έξω από το  υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, για την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα – εκπαιδευτικούς, γονείς, αδιόριστους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση στο υπουργείο τη Δευτέρα 23/11 & ώρα 12:00 μ.μ. Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 – 14:00.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς βρίσκομαστε διαρκώς αντιμέτωποι με τα τεράστια προβλήματα και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το δημόσιο σχολείο. Μια κατάσταση που αποτελεί αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης, των μηδενικών διορισμών, των περιορισμένων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των συγχωνεύσεων τμημάτων, του κλεισίματος σχολείων… Και ο κατάλογος μοιάζει ατελείωτος. Απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας παρακολουθεί τον υπουργό Παιδείας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να παρακολουθεί και να διαπιστώνει, αλλά να δηλώνει ότι δεν ευθύνεται για το χάλι της φετινής χρονιάς. Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε ότι τα κενά και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι χρόνιο πρόβλημα και πως αυτός και η κυβέρνησή του «τα κατάφεραν καλύτερα»! Η πραγματικότητα όμως αυτή απέχει κατά πολύ από την καθημερινότητα των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ  ακολουθεί επάξια τα βήματα των προκατόχων της. Η εφαρμογή των μνημονίων,  η εξυπηρέτηση του χρέους, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και η εφαρμογή των εντολών της  Ε.Ε. αποτελούν προτεραιότητα.

Δυο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και τα σχολεία δεν έχουν αναπτύξει πλήρως το ωρολόγιο πρόγραμμα τους, αφού υπάρχουν χιλιάδες ακόμα κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες συνάδελφοι μας (αναπληρωτές) με χρόνια προϋπηρεσία στα σχολεία βρίσκονται άνεργοι.

Σημαντικό ρόλο σ΄ όλη αυτή την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου έχουν οι διευθυντές Εκπαίδευσης που κατ΄ εντολή του υπουργείου φροντίζουν να μοιράζουν «ακριβοδίκαια» τα κενά των σχολείων, ώστε να μειώσουν και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα.

Με τον τρόπο αυτό βλέπουμε να διαχειρίζεται την κατάσταση των συνεχιζόμενων κενών και ο διευθυντής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας καλύπτοντας «στοχευμένα» τα κενά σε εκπαιδευτικούς για τα σχολεία της περιοχής «ακριβοδίκαια πάντα»! Αλλού το ωράριο κάποιων σχολείων με ελλείψεις γυμναστών και θεατρικής αγωγής, αλλού με εικαστικά και πληροφορική, αλλού με γαλλικά και αγγλικά. Αλλού καλύπτοντας το ωράριο εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που λείπουν με ωράριο δασκάλων. Παράλληλες στηρίξεις που μοιράζονται σε τρία και τέσσερα παιδιά. Απλά… ό,τι έχουμε κι ό,τι μας βρίσκεται. Εκπαίδευση ή μπακαλική; Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από την εφαρμογή όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων (και όχι μόνο) που έχουν αποδεχτεί και υπογράψει για τη Δημόσια Εκπαίδευση, οδηγώντας ευθέως ό,τι δημόσιο (εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση, δημόσιο πλούτο) σε κατάρρευση.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τη στάση αυτή του ΥΠΠΕΘ, αλλά και των εντολοδόχων του διευθυντών Εκπαίδευσης που νίπτουν τας χείρας τους ως Πόντιοι Πιλάτοι, ενώ στη πραγματικότητα στηρίζουν με προσήλωση τις επιλογές της κυβέρνησης και των δανειστών.

Μόνη ρεαλιστική λύση οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνουν άμεσες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό και να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των σχολείων μας.
  • Να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες σε ειδική αγωγή, παράλληλες στηρίξεις (ανά μαθητή) και τμήματα υποδοχής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ – ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11 & ΩΡΑ 12.00Μ.Μ. ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12.00 – 14.00.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                               Ο γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης         Γ. Κοκκινομηλιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet