Διαφημιστικές πινακίδες: Άμα έχεις καεί στον χυλό…
Κοινωνία

Διαφημιστικές πινακίδες: Άμα έχεις καεί στον χυλό…

Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν από αυτούς που είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τη «ζούγκλα» των υπαίθριων διαφημίσεων και είχε, μάλιστα, θρηνήσει και θύμα εξαιτίας σύγκρουσης οχήματος σε μία εξ αυτών. Κατά συνέπεια, όποτε έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα που αφορά στη χωροθέτηση χώρων για υπαίθρια διαφήμιση «κτυπά συναγερμός».

Κάτι παρόμοιο έγινε και στη συνεδρίαση της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2015, οπότε η δημοτική Αρχή έφερε για έγκριση απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για «έγκριση ή μη καθορισμού χώρου προβολής υπαίθριας διαφήμισης» για τέσσερις θέσεις σε πλατείες της πόλης.

Από πλευράς μείζονος μειοψηφίας, ζητήθηκε με επιμονή να απαντηθεί από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία εάν οι προτεινόμενες θέσεις συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που απαγορεύει την ανάρτηση διαφημίσεων σε χώρους όπου αποσπάται η προσοχή των οδηγών οχημάτων, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι οι χώροι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και μάλιστα, ότι έχουν επιλεγεί πλατείες που περιβάλλονται από πεζοδρόμους ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας, Κώστας Βλάχος, ζήτησε από τη διοίκηση να ελέγξει προσεκτικά εάν οι διαφημιστικές πινακίδες τοποθετηθούν στους εγκεκριμένους χώρους, γιατί «στο παρελθόν άλλοι χώροι είχαν επιλεγεί κι αλλού τοποθετήθηκαν οι διαφημίσεις».

Κάθετα αντίθετος με την εισήγηση δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς σκοπεύει να τοποθετήσει διαφημιστικούς πύργους – «τερατουργήματα», έως 3,6 μ. ύψος, σε πλατείες όπου συγκεντρώνονται παιδιά (μάλιστα, στις δύο από αυτές, όπως είπε, λειτουργούν και παιδικές χαρές), δηλώνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος με το γεγονός ότι για τη στατική επάρκεια αυτών των κατασκευών υπεύθυνος θα είναι ο κατασκευαστής και όχι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την εισήγηση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης επισήμανε ότι η χωροθέτηση των χώρων είναι υποχρεωτική βάσει νόμου. Πρόσθεσε δε, ότι προτείνουμε χώρους μη «εμπορικούς», οι οποίοι μάλιστα την προηγούμενη περίοδο είχα οδηγήσει στο να καταλήξει άγονος ο σχετικός διαγωνισμός.

Το επιχείρημα για την ανάγκη να χωροθετηθούν οι συγκεκριμένες θέσεις απέρριψε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης, λέγοντας ότι και για άλλες πινακίδες κάνει λόγο ο νόμος (π.χ. πινακίδες για επικοινωνία κομμάτων κ.λπ.), «αλλά εκεί δεν είδαμε να εκδηλώνεται ανάλογη ευαισθησία από τη δημοτική Αρχή”.

Τελικώς, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet