Διημερίδα για τη διαχείριση κρίσεων διεξήχθη στο Μαρούσι
Κοινωνία

Διημερίδα για τη διαχείριση κρίσεων διεξήχθη στο Μαρούσι

Με επιτυχία διεξήχθη στον Δήμο Αμαρουσίου η επιστημονική διημερίδα «Διαχείριση κρίσεων – τεχνολογίες και μέσα ασφάλειας πρώτων αποκριτών», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 5η Γιορτή Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Πανόραμα Πολιτικής Προστασίας», που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών & Φυσικών Καταστροφών, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και είχε την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την κατάρτιση των πολιτών όλων των ηλικιών σε βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας έναντι φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών, καθώς και την προβολή της συνεισφοράς των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και την ανάπτυξη του πνεύματος της εθελοντικής συνείδησης.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και των άλλων εθελοντικών φορέων που είχαν στηθεί έξω από το δημαρχείο, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους εθελοντές, του οποίους συνεχάρη για την προσφορά και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο.

Από του βήματος της διημερίδας ο κ. Πατούλης εξήρε το σημαντικό έργο των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα των καταστροφών που έχει, όπως υπογράμμισε, «βασικό σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος. Στηρίζουμε τη μεγάλη προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων της χώρας μας που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για την προστασία του πολίτη» σημείωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της θεωρητικής ανάπτυξης διεπιστημονικού ενδιαφέροντος, οι εισηγητές ανέπτυξαν τα θέματα των ειδικοτήτων τους, με κύριο στ΄χοο την ευρύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων.

Στη διημερίδα παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet