Διπλώματα στους απόφοιτους του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Κοινωνία

Διπλώματα στους απόφοιτους του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

Τα διπλώματα στους πρώτους αποφοίτους τμημάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου που πραγματοποίησε το Τμήμα Παιδείας στο δημαρχείο παρόντος και του προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Φίλιππου Λέντζα.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα προγράμματα του Κέντρου όπως αποδεικνύεται και από τα διαθέσιμα στοιχεία.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 624 αιτήσεις και έχουν ήδη λειτουργήσει 12 τμήματα. Οι εκπαιδευόμενοι ανέρχονται στους 218 και ήδη έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή 30 άτομα που συμμετείχαν στα πρώτα τρία τμήματα του Κέντρου.

«Έχοντας ως πεποίθηση ότι η μάθηση και η επιμόρφωση πρέπει να έχουν διαρκή χαρακτήρα, στηρίζουμε κάθε διαθέσιμη επιλογή να προσφέρουμε ευκαιρίες κατάρτισης στους συμπολίτες μας που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες και εφαρμόσιμες στην καθημερινότητά τους. Αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει στους Δήμους το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, συστήσαμε στην πόλη μας το δικό μας Κέντρο Διά Βίου Μάθησης προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα της δωρεάν παρακολούθησης προγραμμάτων επιμόρφωσης σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος» ανέφερε ο κ. Γ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εκπαιδεύσεις και στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Σχολές Γονέων» και «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους».

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, ενώ τη φιλοσοφία λειτουργίας, το έργο του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης αλλά και την έως τώρα πορεία του παρουσίασε ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου Αρίσταρχος Μαυρογόνατος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή από τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Φίλιππο Λέντζα, των διπλωμάτων παρακολούθησης στους 30 εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν τα πρώτα προγράμματα του Κέντρου.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου λειτουργεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Σε πρώτη φάση, το Κέντρο έχει ξεκινήσει με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν σε εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων.

Αντίστοιχα, τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών και θα υλοποιηθούν σε μετέπειτα φάση.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή είναι διαρκής με σκοπό την εκπαίδευση όλο και περισσοτέρων ενηλίκων.

Στον Δήμο υλοποιείται, επίσης, το πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που στόχο έχει την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Αμαρουσίου (Διεύθυνση Εποπτείας Ν.Π., Τμήμα Παιδείας, τηλ. 213 2038294 – 296, e-mail: [email protected], φαξ: 213 2038526). Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή μέσω φαξ.

Δείτε την Αίτηση Συμμετοχής Εκπαιδευόμενου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet