Δράση «Πρόληψη ουσιών στην εφηβεία» στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Δράση «Πρόληψη ουσιών στην εφηβεία» στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, την ενημερωτική δράση με θέμα «Πρόληψη ουσιών στην εφηβεία», που υλοποίησε το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου.

Ψυχολόγοι του Κέντρου, μετά από αίτημα του διευθυντή, κ. Γάλλου, και του διδακτικού προσωπικού του 5ου Γυμνασίου, επισκέφθηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν τους μαθητές, σχετικά με την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων, τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, τους μύθους και τις αλήθειες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, καθώς και τους προστατευτικούς παράγοντες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα», που υλοποιείται στα Γυμνάσια κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση και το αμείωτο ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής προς τη σχολική κοινότητα, προκειμένου οι μαθητές μέσα από την κατάλληλη και σωστή ενημέρωση να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παράλληλα -πρόσθεσε- «είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών – μαθητών, ενώ εξίσου σημαντική είναι η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας».

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης αποτελεί μια υπηρεσία πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας και συνεργάζεται με τη σχολική κοινότητα παρέχοντας υποστήριξη στο πολυεπίπεδο έργο των εκπαιδευτικών, καθώς και σε προγράμματα αγωγής υγείας, κατόπιν αιτήματος του σχολείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet