Δράση «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Δράση «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για το σοβαρό θέμα της παιδικής παχυσαρκίας με σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή», πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Avenue υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, από το Ιατρείο Αντιμετώπισης αυξημένου Βάρους Σώματος της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και με την ευγενική υποστήριξη του φαρμακείου Σ. Παπαδοπούλου.

Στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη Ρένα Χαλιώτη, μεταφέροντας μαζί με το θερμό χαιρετισμό του και την αμέριστη υποστήριξή του σε δράσεις που έχουν στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Στη ομιλία της η κ. Ρένα Χαλιώτη αναφερόμενη στο σοβαρό πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας που τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία, υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει δυναμικά το “παρών” στον αγώνα για την παιδική παχυσαρκία, καθώς είναι πεποίθηση όλων μας ότι η πρόληψη και η ενημέρωση είναι η καλύτερη επένδυση για την υγεία των παιδιών. Προς την κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε σε μία σειρά από δράσεις όπως το πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας “Παιδειατροφή by Epode”, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ παρέχουμε καθημερινά ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με υλικά πρώτης ποιότητας στα παιδιά που φιλοξενούμε στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Παράλληλα μέσα από τα προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας παρέχουμε τη δυνατότητα στους νέους μας να αθλούνται, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να εκφράζουν το ταλέντο τους και να καλλιεργούν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους μέσα από τα προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε και τις εκδηλώσεις που έχουν κεντρικό σύνθημα “Χάνω βάρος- Κερδίζω ζωή”, η οποία αποτελεί μία παρέμβαση στο κοινωνικό σύνολο και έχει στόχο να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που είναι η προάσπιση της υγείας μέσα από τη σωστή διατροφή. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες στα παιδιά μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Στην εκδήλωση το θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία» ανέπτυξε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας Ε. Χαρμανδάρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet