Δυσαρέσκεια των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου για τη στάση της διοίκησης του Δήμου στη μαζική άθληση
Κοινωνία

Δυσαρέσκεια των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου για τη στάση της διοίκησης του Δήμου στη μαζική άθληση

Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου προχώρησαν σε κοινή δήλωση προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της διοίκησης του Δήμου, ύστερα από την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να διακόψει τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Οι Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρουν:

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τον περασμένο Αύγουστο, με απόφαση χαρακτηριστική της ιδεοληψίας της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας, διέκοψε τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού τα οποία υλοποιούνται μέσω των Δήμων.

»Τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού εφαρμόζονταν από τη δεκαετία του ’80 και έχουν μεγάλη συμβολή στη συνειδητοποίηση των πολιτών ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και προάγει την καλή υγεία και ευεξία.

»Η περικοπή των προγραμματών μαζικού αθλητισμού αποκλείει από την άθληση εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, άτομα τρίτης ηλικίας, γυναίκες, ΑμεΑ, Ρομά και παιδιά, ενώ οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία.

»Στον Δήμο Αμαρουσίου η διακοπή των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, από το 2017, με την απόφαση της διοίκησης να μην λαμβάνει την ενίσχυση της ΓΓΑ, σε μία επίδειξη αδιαφορίας για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων, αλλά και για τη διαφάνεια στην πρόσληψη των γυμναστών που μετέχουν στα ανταποδοτικά προγράμματα άθλησης του Δήμου.

»Η διοίκηση Γ. Πατούλη και η συνέχεια της διοίκησης Θ. Αμπατζόγλου επέλεξαν αφ’ ενός να χρεώνουν ακριβότερα τους πολίτες που κάνουν χρήση των προγραμμάτων αθλητισμού του Δήμου (αφού δεν χρηματοδοτούνταν από τη ΓΓΑ) και αφ’ ετέρου να προσλαμβάνουν με ασαφή κριτήρια, που επιτρέπουν ρουσφετολογικές προσλήψεις, καθηγητές φυσικής αγωγής οι οποίοι δεν επιλέγονται από τη ΓΓΑ.

»Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικού και Δυτικού Αμαρουσίου εκφράζουν την έντονη αντίθεση και την αποδοκιμασία τους για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά και τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τη μαζική άθληση και επιπλέον δεν διεκδικεί τίποτε προς όφελος των δημοτών.

»Κύριε δήμαρχε Αμπατζόγλου και κύριοι της διοίκησης εκλεγήκατε για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των δημοτών του Αμαρουσίου και όχι για να υλοποιείτε αδιαμαρτύρητα την κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα αποφάσεις που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet