Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στα μέλη των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου
Κοινωνία

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στα μέλη των ΚΑΠΗ Αμαρουσίου

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και κυρίως για άνδρες, αλλά και γυναίκες, άνω των 65 ετών με προδιαθεσικούς για ανεύρυσμα παράγοντες (καπνιστές και υπερτασικούς).

Οι προληπτικές εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα, στο Κεντρικό ΚΑΠΗ (Περικλέους 22, Μαρούσι) από ιατρική ομάδα, της οποίας ηγείται ο ομότιμος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΕΚΠΑ,Χρήστος Δ. Λιάπης.

Παρών στην έναρξη του προγράμματος ήταν ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ,Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ευχαρίστησε τον καθηγητή κ. Λιάπη και την ιατρική ομάδα για την εθελοντική τους προσφορά στα μέλη του ΚΑΠΗ και προέτρεψε τα μέλη του ΚΑΠΗ να συμμετέχουν στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, καθώς, όπως ανέφερε, η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και γίνεται εύκολα με την κλινική εξέταση και με τη βοήθεια των υπερήχων.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης στο μήνυμα του σημειώνει: «Η πρόληψη της υγείας των πολιτών και ο προσυμπτωματικός έλεγχος βρέθηκαν στις πρώτες προτεραιότητές μας από την έναρξη της ενασχόλησης μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στον Δήμο Αμαρουσίου με την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων και αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς της υγείας, φροντίσαμε για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των συμπολιτών μας μας κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα των ανασφάλιστων και οικονομικά ευάλωτων. Ευχαριστούμε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τον καταξιωμένο ομότιμο καθηγητή κ. Λιάπη για τη συνεργασία και την προσφορά τους στα μέλη των ΚΑΠΗ μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας».

Οι προληπτικές εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, κατόπιν ραντεβού, στο κεντρικό ΚΑΠΗ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6142248.       

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet