Δύναμη Ζωής: Τα ψέματα τελείωσαν για τη διοίκηση της Περιφέρειας – Τι θα κάνει με το Ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι;
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Τα ψέματα τελείωσαν για τη διοίκηση της Περιφέρειας – Τι θα κάνει με το Ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι;

«Αδικαιολόγητα, για σχεδόν δύο χρόνια καθυστερεί η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής την κρίσιμη για την ασφάλεια των πολιτών διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι», όπως επισημαίνει η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής.

«Αν και πλειστάκις, πομπωδώς στα λόγια, ο κ. Πατούλης, είτε σήμερα από τη θέση του περιφερειάρχη, είτε στο παρελθόν από εκείνη του, επί 12 χρόνια, δημάρχου Αμαρουσίου, έχει δεσμευθεί ότι το έργο “θα ολοκληρωθεί”, το Ρέμα Σαπφούς εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα πλέον επικίνδυνα ρέματα της Αττικής. Πρόσφατα, μάλιστα, στις 14 Οκτωβρίου 2021, το ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα ο χώρος της πλατείας στην οδό Αγίου Αθανασίου, που είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν από έναν μήνα, να πλημμυρίσει και από τύχη δεν απειλήθηκαν ζωές» σημειώνει η παράταξη:

Στο παραπάνω πλαίσιο κατέθεσε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μέσω της οποίας θέτει στη διοίκηση τα εξής τρία ερωτήματα:

  1. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση από 01.01.2020 μέχρι σήμερα;
  2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η διαδικασία και τι εκκρεμεί να γίνει προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο;
  3. Με τα σημερινά δεδομένα ποιος είναι ο προβλεπόμενος χρόνος δημοπράτησης του έργου;

Στην ερώτηση υπενθυμίζεται ότι η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το 2016 (ΚΑΕ 9775.02.074), με προϋπολογισμό 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, κατόπιν μελέτης η οποία εκπονήθηκε με μέριμνα του Δήμου Αμαρουσίου. Ο προϋπολογισμός του έργου αυξήθηκε σε 10,7 εκατομμύρια ευρώ το 2018, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αμαρουσίου.

«Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε δεν κατέστη εφικτή η δημοπράτηση του έργου λόγω δύο σημαντικών προβλημάτων της μελέτης, τα οποία κατά τη γνώμη μας όφειλε ο Δήμος Αμαρουσίου να αντιμετωπίσει: αφ’ ενός απαιτείται πολεοδομική ρύθμιση σε τμήματα όπου οι γραμμές πλημμύρας ευρίσκονται εντός ιδιοκτησιών βάσει της μελέτης και αφ’ ετέρου απαιτείται καθορισμός της ακολουθητέας τεχνικής λύσης, σε συνεννόηση με την ΕΥΔΑΠ, σε ορισμένα σημεία συνάντησης με υφιστάμενους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ», όπως σημειώνει η παράταξη.

«Πλέον τα ψέματα για τον σημερινό περιφερειάρχη τελείωσαν. Οι πολίτες της Αττικής, οι δημότες του Αμαρουσίου, απαιτούν όχι απλώς εξηγήσεις ή επικοινωνιακές ασκήσεις επί χάρτου, αλλά ανάληψη ευθύνης και έργα. Γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ και δεν χωρά σε φωτογραφικά κλισέ» καταλήγει η Δύναμη Ζωής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet