Δύο ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρούσι άλλαξαν χέρια
Κοινωνία

Δύο ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρούσι άλλαξαν χέρια

Δύο από τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου) στο Μαρούσι και συγκεκριμένα αυτά που στεγάζουν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 και το υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39, πέρασαν στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία με τη σειρά της τα εκμίσθωσε στο ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη.

Το παραπάνω αναφέρεται σε δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης bankwars, το οποίο σημειώνει τα εξής:

Την απόκτηση του χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και την ταυτόχρονη εκμίσθωσή τους στο ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη, ολοκλήρωσε χθες και τυπικά η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, υπογράφοντας τα σχετικά συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης. Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε 189.000 τ.μ., περίπου, εκ των οποίων τα 136.000 τ.μ., περίπου, αντιστοιχούν στην ανωδομή και τα 53.000 τ.μ., περίπου, σε υπόγειους χώρους.

Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν: το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι, το υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που καταβλήθηκε από την εταιρεία ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα είναι 14,05 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet