Δύο οι δράστες στην επίθεση στο Real FM – Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις τους
Φωτογραφία: Eurokinissi/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Κοινωνία

Δύο οι δράστες στην επίθεση στο Real FM – Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσέγγισαν στο σημείο από την οδό Παρνασσού, βγήκαν μπροστά στο κτήριο και στη συνέχεια ανέβηκαν τις σκάλες που οδηγούν στην είσοδο, όπου τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από τρία γκαζάκια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 3:07 τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου για τη φωτιά και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις, όπου εντόπισαν υπολείμματα του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού. Όπως διαπιστώθηκε, δύο από τα γκαζάκια είχαν σκάσει, το τρίτο ήταν διογκωμένο, ενώ εντοπίστηκαν και υπολείμματα από το μπουκάλι.

Γιατί η φωτιά στον Real FM πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στο iefimerida, εξήγησαν πως, παρά το γεγονός ότι έφτασαν οι δυνάμεις μέσα σε τέσσερα περίπου λεπτά από την ώρα που ενημερώθηκαν, η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις, αφού είχε μεταδοθεί πολύ γρήγορα.

Αυτό συνέβη καθώς μετά την έκρηξη, στην είσοδο, πήρε φωτιά κανάλι στο οποίο περνούσαν καλωδιώσεις, βρίσκοντας εκτόνωση στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστη και ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν πως ήταν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, αφού τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν από μπροστά το κτήριο, δηλαδή από την Κηφισίας, λόγω του αύλειου χώρου.

Πώς διέσωσαν την ηχολήπτρια του σταθμού

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η διάσωση της εργαζόμενης ηχολήπτριας έγινε την τελευταία στιγμή. Η εργαζόμενη, από ένα παράθυρο που κάνει ανάκληση, του δεύτερου ορόφου στην οδό Παρνασσού, φώναξε για βοήθεια.

Τις έρευνες για την επίθεση στο Real FM έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet