Εγκαίνια Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ Αth» στο Μαρούσι
Κοινωνία

Εγκαίνια Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ Αth» στο Μαρούσι

Τη λειτουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ Αth» στο Μαρούσι θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 10 π.μ., σε χώρο που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 48 στο Μαρούσι, χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και της ΕΠΑΨΥ.    

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης θα παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που βιώνουν για πρώτη φορά ψυχωσικό επεισόδιο, όπως και στις οικογένειές τους.

Ο σκοπός της λειτουργίας της μονάδας είναι να απευθυνθεί με την πολυκλαδική ομάδα της στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες ανάγκες που μπορεί να παρουσιάσει ένα άτομο με πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet