Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των μελετών ωρίμανσης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των μελετών ωρίμανσης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» εντάχθηκε το έργο «Μελέτες Ωρίμανσης για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου» (ΑΔΑ: 6Χ8Λ7Λ7-3Λ7), γεγονός που σηματοδοτεί την εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου 9/θέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητας 225 μαθητών, στο Μαρούσι.

Η μελέτη, προϋπολογισμού 426.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Ε.Π. σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης για την ωρίμανση μελετών Υποδομών Εκπαίδευσης, με συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, η Πράξη, δικαιούχος της οποίας είναι οι ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., αποσκοπεί στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, αδειών και εγκρίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης του έργου «11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου», ούτως ώστε αυτό να ενταχθεί για υλοποίηση στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το έργο, για το οποίο πρόκειται να εκπονηθούν οι μελέτες, βρίσκεται μεταξύ των οδών Κονίτσης, Λάρνακας και Ζαλοκώστα του Δήμου Αμαρουσίου και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

Πιο αναλυτικά, αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση του συνόλου των μελετών (αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών κ.λπ.), η έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων, προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής αδείας από το Πολεοδομικό Γραφείο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., καθώς και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης του έργου κατασκευής του 9/θέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης για την ωρίμανση μελετών Υποδομών Εκπαίδευσης στην Αττική έχουν ήδη ενταχθεί μελέτες ωρίμανσης για τις εξής 7 ακόμη σχολικές και προσχολικές μονάδες:

  • 91ο Νηπιαγωγείο Δήμου Αθηνών.
  • 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Δήμου Ελευσίνας.
  • 2ο και 7ο Νηπιαγωγεία Δήμου Ελευσίνας.
  • 23ο Νηπαγωγείο Νέας Ιωνίας.
  • 7ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων σχολικών και προσχολικών μονάδων στην Αττική. Με την έγκριση χρηματοδότησης των μελετών ωρίμανσης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου μετράμε ήδη αντίστροφα για την κατασκευή 8 ολοκαίνουργιων σχολείων στην Αττική, που θα φιλοξενήσουν εκατοντάδες μαθητές κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Επενδύοντας στους νέους μας και στη σωστή εκπαίδευσή τους, επενδύουμε στο μέλλον μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέφερε: «Η καλή συνεργασία των υπηρεσιών μας με την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε., με την Περιφέρεια Αττικής και με τους χρηματοδοτικούς φορείς φέρνει αποτελέσματα. Εκτός από το 11ο Δημοτικό, προχωρούμε και στις σχετικές ενέργειες για τις υποδομές του 6ου Λυκείου στην περιοχή των Αναβρύτων και για το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης. Όπως και στην περίπτωση της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής με την κατασκευή σε πολύ σύντομους χρόνους των αναγκαίων παραρτημάτων Νηπιαγωγείων εν μέσω πανδημίας, έτσι και τώρα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να απολαμβάνει η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας σύγχρονα και ασφαλή κτήρια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet