Εκδήλωση για την Υγεία από τους Συλλόγους ΟΓΕ Αμαρουσίου – Πεύκης
Κοινωνία

Εκδήλωση για την Υγεία από τους Συλλόγους ΟΓΕ Αμαρουσίου – Πεύκης

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ Αμαρουσίου-Πεύκης καλούν σε εκδήλωση την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00, στο δημαρχείο Αμαρουσίου με ομιλήτρια την Καλλιόπη Μπουντούρογλου (συνταξιούχο βιοχημικό και πρώην πρόεδρο της ΟΓΕ), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Sicko» του Michael Moore που θίγει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υγείας, τις τραγικές συνέπειες της και προβάλλει τον κυνισμό των ασφαλιστικών και των φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς και των πολιτικών που τις καλύπτουν!

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης:

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής επιδείνωση τέτοια, που τα προβλήματα υγείας- πρόνοιας παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας, που το καθιστούν ανεπαρκές και ανίκανο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Σαν απάντηση, κρίθηκε αναγκαία η διοργάνωση της καμπάνιας από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος μαζί με την Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών, η οποία αποτελεί μια κλιμάκωση του αγώνα και προσπάθεια επέκτασής του στην Ευρώπη, ανάλογη με την επίθεση που δεχόμαστε.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας της ΟΓΕ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων Αμαρουσίου – Πεύκης – Λυκόβρυσης να συμμετέχουν στην ημερίδα της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στο αμφιθέατρο «Μαγγίνειο», από τις 17:00 έως τις 21:00 και στις 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:00 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου με ομιλία από την Καλλιόπη Μπουντούρογλου και προβολή του ντοκιμαντέρ «Sicko» του Michael Moore.

Στόχοι πάλης
  1. Χρηματοδότηση της ΠΦΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών. Κατάργηση των ορίων σε διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, νοσηλεία και φάρμακα μέχρι τα οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και γενικά κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα (5 ευρώ στα νοσοκομεία, 1 ευρώ για συνταγή κ.λπ) και να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.
  2. Δωρεάν εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά και στις νέες γυναίκες για τον καρκίνο της μήτρας.
  3. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες. Για τις έγκυες όλος ο προγεννητικός έλεγχος και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επέμβαση), δωρεάν για όσα ζευγάρια αξιοποιούν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  4. Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση ΚΥ, παραρτημάτων και προνοιακών ιδρυμάτων. Αντίθετα ανάπτυξη για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο.
  5. Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και μόνιμη σχέση εργασίας.
  6. Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες, και μονογονεϊκές οικογένειες.
  7. Άμεση λήψη μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές κ.λπ. από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  8. Λειτουργία των υπηρεσιών νοσηλείας και φροντίδας στο σπίτι με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet