Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων
Κοινωνία

Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Πελοποννησίων Αμαρουσίου και Καλαβρυτινών Αθήνας, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και Καλαβρύτων, με παρουσία πλήθους Καλαβρυτινών στην κατάμεστη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, αίθουσα του Δήμου Αμαρουσίου, αποτύπωσε με σοβαρότητα, σαφήνεια και σεβασμό τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τις δύο Ενώσεις και τους προέδρους τόσο της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου, Δημήτρη Σμυρνή, όσο και της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, Σωτήρη Τσενέ, για την άψογη οργάνωση, καθώς και τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, για την εξαιρετική του συνεργασία στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Αποδίδουμε φόρο τιμής στη μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων συνανθρώπων μας στο τραγικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου του 1943.

»Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νεκρούς, αλλά και στις οικογένειες των αδικοχαμένων Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς Ναζί καταδικάζοντας κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.

»Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προάγουμε την ειρήνη, την φιλία και την ευημερία των λαών.  

»Αισθανόμαστε το βαρύτατο χρέος να κρατάμε άσβηστο το καντήλι της ανάμνησης σε όλη μας τη ζωή. Η μνήμη τους παραμένει αιώνια».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Αμαρουσίου και Καλαβρύτων, Παναγιώτης Βραχνός και Δημήτρης Κοντογιάννης, αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Σπύρος Σταθούλης, Eιρήνη-Μαρία Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Ρόυσος, Παναγιώτης Σαγρής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Καλαβρύτων ο «Αρχαίος Κλείτωρ», Χρήστος Καμπέρος, η αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, Αναστασία Μπαλασοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Χαρίλαος Ερμείδης και εκπρόσωποι συλλόγων.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet