Εκδήλωση της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι για το απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
Κοινωνία

Εκδήλωση της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι για το απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» θα πραγματοποιήσει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στον φιλόξενο χώρο του δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, από τις 11:00 έως τις 13:00.

Ενημερωτική εκδήλωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

Στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσουν ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, μαθητών Λυκείων και σπουδαστών, σχετικά με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στο απόρρητο των επικοινωνιών και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Ειδικότερα, ομιλητές της εκδήλωσης είναι:

  • Ο κ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με θέμα «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και ο ρόλος της ΑΔΑΕ».
  • Ο κ. Γιώργος Κορμάς από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet) με θέμα «Συνήθειες επικοινωνίας των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο».
  • Η κ. Στέλλα Τσιτσούλα, υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας  Κυβερνοασφάλειας Hellenic Cyber Security Team και ο κ. Κωνσταντίνος Βαβούσης από την Ελληνική Εθνική Ομάδα του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας (Hellenic Cyber Security Team, European Cybersecurity Challenge – ESCS 2018) με θέμα «H Εθνική Ελλάδος Hacking στον δρόμο για την κορυφή» – Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Μιχάλης Σακκάς και ο επικεφαλής Μονάδας Ασφαλών Υπηρεσιών, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), Δημοσθένης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών είναι μια από τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, η οποία ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στο απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και την ασφάλεια δικτύων και υπηρεσιών.

Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η έκδοση κανονισμών που επιβάλλουν την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες, με σκοπό την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών των συνδρομητών τους.

Η ΑΔΑΕ ελέγχει τις εταιρείες αυτές για να διαπιστωθεί η ορθή εφαρμογή των κανονισμών, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις όπως κατά την έρευνα καταγγελιών από πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αναστασία Λύρα, τηλ. 210 6387607 και Ελένη Βαρβαρούση, τηλ. 210 6387664.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet