Εκπαιδευτικούς για κατ’ οίκον διδασκαλία ή συγκρότηση τμημάτων τηλεκπαίδευσης ζητεί ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου
Κοινωνία

Εκπαιδευτικούς για κατ’ οίκον διδασκαλία ή συγκρότηση τμημάτων τηλεκπαίδευσης ζητεί ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου καλεί τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών που χρήζουν χορήγηση κατ’ οίκον διδασκαλίας, συγκροτώντας είτε τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα παιδιά αυτά, είτε χορηγώντας εκπαιδευτικούς για κατ’ οίκον διδασκαλία.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Έναν μήνα και πλέον μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2021 – 2022 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας παραμένουν ακάλυπτες/-οι και εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας μαθητές/μαθήτριες με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης μαθήματα στις σχολικές μονάδες που είναι εγγεγραμμένοι/-ες και χρήζουν απαραίτητα χορήγηση κατ’ οίκον διδασκαλίας, είτε διά ζώσης είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

»Η περικοπή των αδειών ειδικού σκοπού, λόγω πανδημίας των εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και η μη πρόσληψη, λόγω έλλειψης πιστώσεων, ικανού αριθμού αναπληρωτών ώστε να ικανοποιηθούν οι εν λόγω ανάγκες, αποτελεί τον πραγματικό λόγο για την μη κάλυψή τους έως τώρα.

»Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών που χρήζουν χορήγηση κατ’ οίκον διδασκαλίας, συγκροτώντας είτε τμήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα παιδιά αυτά, είτε χορηγώντας εκπαιδευτικούς για κατ’ οίκον διδασκαλία όπου αυτό επιτρέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας του ιού Covid-19.

»Καλούμε τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Σωματείου μας και τους γονείς των μαθητών μας που χρήζουν χορήγησης κατ’ οίκον διδασκαλίας, είτε διά ζώσης είτε μέσω συγκρότησης τμημάτων τηλεκπαίδευσης, να ενημερώνουν το Σωματείο μας και να απευθύνουν εγγράφως τα αιτήματά τους στη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας.

»Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου και κατάργησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet