ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: Όλοι στην απεργία
Κοινωνία

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: Όλοι στην απεργία

Την ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα εξέδωσε η δημοτική κίνηση Αμαρουσίου ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη, σχετικά με την πανελλαδική – πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι απο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες όλων των πόλεων για να συνεχίσουμε συντονισμένα τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, της συγκυβέρνησης, της τρόικα και της Ε.Ε.

Στην απεργία θα ενωθούν όλες οι μάχες που είναι σε εξέλιξη. Οι ναυτεργάτες που έχουν ξεκινήσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι ηρωικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που συνεχίζουν εδώ και μήνες τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, οι δάσκαλοι που μπαίνουν σε απεργίες ενάντια στην «αξιολόγηση», οι απεργοί της Κοκα Κόλα, των τσιμέντων Χαλκίδας, μαζί με τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, τη Γενική Ανακύκλωση, τους απεργούς του «Βοήθεια στο σπίτι».

Να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Να ανοίξουμε με τους αγώνες μας την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο απο την Ε.Ε. και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την απαγόρευση των απολύσεων. Για να έχουν το κουμάντο στην κοινωνία οι εργάτες και όχι τα παράσιτα και οι τραπεζίτες.

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας θα δώσει νέα δύναμη και ώθηση στις μάχες που έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι απεργοί ναυτεργάτες θα πάρουν δύναμη για να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας. O αγώνας για να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι απο την Εκπαίδευση, τους Δήμους, τα υπουργεία, ο αγώνας για να μπει φραγμός στις απολύσεις – διαθεσιμότητες σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις στους εργατικούς χώρους του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός. Το ξεπούλημα της «μικρής» ΔΕΗ, οι απειλές για την ιδιωτικοποίηση του νερού, η πολύμηνη απεργία των εργατών της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης και των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας θα πάρουν αυτοπεποίθηση από την επιτυχία της απεργίας.

Η επιτυχία της δεν μπορεί να μείνει στα χέρια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και η ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν αυτήν την απεργία, ενώ για μήνες έκαναν ότι μπορούσαν για να εμποδίσουν τον συντονισμένο αγώνα των εργαζόμενων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αναγκάστηκαν να την καλέσουν, κάτω απο την πίεση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις και την οργή για τα νέα μέτρα που μόλις ψήφισε η κυβέρνηση. Στα χέρια της βάσης βρίσκεται το κλειδί για την επιτυχία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet