Εκτός των Τειχών: Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στο Μαρούσι
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στο Μαρούσι

Σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου καλεί η δημοτική παράταξη Εκτός των Τειχών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, 9/11 πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην εξώπορτα της κατάληψης της έπαυλης Κουβέλου, στο Μαρούσι. Πρόκειται για μία επίθεση, που παρά την προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας, είναι σαφές τόσο από που προέρχεται όσο και που στοχεύει. Είναι μία φασιστική ενέργεια, η οποία αποτελεί συνέχεια δολοφονικών και τρομοκρατικών επιθέσεων όχι μόνο στη γειτονιά μας, αλλά και αλλού, απέναντι σε αντιφασίστες αγωνιστές και μετανάστες στη χώρα μας από τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα διάφορα (αν)επίσημα «παρακλάδια» της. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει τόσο τους αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος, όσο και τον λαό της περιοχής ώστε να μη σηκώνει ανάστημα απέναντι στη φασιστική απειλή. Χρειάζεται όμως να βρει απέναντί της σύσσωμες τις αγωνιστικές αντιφασιστικές δυνάμεις και συλλογικότητες, που παράλληλα παλεύουν απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και διογκώνουν το φασιστικό θηρίο: τη μνημονιακή λιτότητα και το τσάκισμα των κοινωνικών δικαιωμάτων, την υποταγή στις επιταγές των «εταίρων»της Ε.Ε. και των «σωτήρων» του ΔΝΤ.

Γνωρίζουμε άλλωστε πως το φασιστικό φαινόμενο δεν προέκυψε από το πουθενά: Η ξενοφοβική και εθνικιστική ρητορεία επανειλημμένα έχει ακουστεί από τα χείλη των κυβερνήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η παρουσίαση των μεταναστών και όχι της κυρίαρχης πολιτικής που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα ως των υπευθύνων για την ανεργία και την ελαστική εργασία συχνά έχει προβληθεί από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η βία απέναντι στο λαϊκό κίνημα από τις δυνάμεις καταστολής δεν έχει τίποτα το πρωτόγνωρο. Ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπράττει με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, που απέναντι στα προσφυγικά ρεύματα προτάσσουν την αυταρχική «Ευρώπη – φρούριο» των φραχτών και της Frontex ή στοιβάζουν οικογένειες σε απαράδεκτους «χώρους φιλοξενίας», αντί να τους προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση και άσυλο, την ίδια στιγμή που έχουν στηρίξει υλικά και ηθικά σειρά ιμπεριαλιστικών πολέμων στις χώρες καταγωγής τους. Πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές, που ήδη επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την οργή και την αγανάκτηση για τις επιθέσεις της 13ης/11 στο Παρίσι για την πανευρωπαϊκή κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την επιβολή μιας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», τη συνέχιση και εντατικοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και βομβαρδισμών που στην πραγματικότητα τροφοδοτούν και δεν ανακόπτουν τον φαύλο κύκλο της βίας. Η νομιμοποίηση λοιπόν του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η βία και ο αυταρχισμός δεν είναι μονοπώλιο της υποτιθέμενης «αντιπολίτευσης» της Χρυσής Αυγής, αλλά συστατικά στοιχεία της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής.

Ο αγώνας μας λοιπόν για το τσάκισμα του φασιστικού φαινομένου όχι μόνο δεν τρομοκρατείται και δεν υποτάσσεται, αλλά χρειάζεται να είναι ακόμα πιο μαζικός, πιο συντονισμένος, πιο αποφασιστικός. Η πάλη μας για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι (όπως και σε κάθε γειτονιά), για την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δικαστικά, αλλά πολύ περισσότερο από τον αγωνιζόμενο λαό θα συνεχίσει ακόμα πιο δυνατή! Η ενίσχυση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων, η διεύρυνσή του με συλλογικότητες και αγωνιστές της περιοχής, η μετωπική δράση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Αθήνα και πανελλαδικά είναι απαραίτητα βήματα στην οικοδόμηση ενός αντιφασιστικού μετώπου ως συστατικού στοιχείου του αγώνα που δίνουμε για το παρόν και το μέλλον του λαού μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12 ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet