Ελληνορωσική συνεργασία «ανοίγεται» στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ελληνορωσική συνεργασία «ανοίγεται» στον Δήμο Αμαρουσίου

Την ανάπτυξη πολιτιστικής συνεργασίας και την προώθηση του «επιχειρείν» συζήτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου Eleni Leonidou και τον εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Δικηγορικού Συνδέσμου Vartan Oganov, που τον επισκέφθηκαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, Πολεοδομίας και Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Καρλαύτης, Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ευθύμιος Τσίγκας και ο καθηγητής Επιχειρησιακής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου Ευάγγελος Μαρκόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων κατέθεσαν πρόταση στον δήμαρχο Αμαρουσίου για πολιτιστική συνεργασία, καθώς επίσης και για ένταξη στα προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, μέσω του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να δώσει την υψηλότερη πιστοποίηση από το πλέον έγκριτο Πανεπιστήμιο του Λομονόσοβ της Μόσχας.

Επίσης, κατέθεσαν το αίτημα να μεταφερθεί στα όρια του Δήμου η έδρα του Ελληνορωσικού Δικηγορικού Συνδέσμου, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα πέραν των λοιπών δραστηριοτήτων, να παρέχει έγκριτη πληροφόρηση σε επιχειρηματίες και εμπόρους που επιθυμούν συνεργασία με αντίστοιχες ρωσικές επιχειρήσεις ή επιθυμούν να επιχειρήσουν στη Ρωσία. Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου υπογράμμισε ότι οι παροχές αυτές θα δίνονται δωρεάν σε επιχειρήσεις και εμπόρους που εδρεύουν στο Μαρούσι.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι «είμαστε ανοικτή σε πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα. Αποδεχτήκαμε να εξετάσουμε από κοινού τις δυνατότητες ανάπτυξης πολιτιστικής συνεργασίας και προώθησης του “επιχειρείν”, προκειμένου να παρέχουμε νέες ευκαιρίες σε εκείνους τους επιχειρηματίες που θα τους ενδιέφερε να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet