Ενθουσίασαν τα παιδιά των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού
Κοινωνία

Ενθουσίασαν τα παιδιά των τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Τα παιδιά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου ενθουσίασαν και εντυπωσίασαν μέσα από τους ρόλους που ερμήνευσαν συμμετέχοντας στις παραστάσεις «Γαντοφορεμένος» και «Σκιάχτρο, σκιάχτρο είσαι εδώ;». Προσφέροντας στους παρευρισκομένους μία όαση χαλάρωσης, χαράς, αλλά και προβληματισμού, τα παιδιά έστειλαν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι μηνύματα ενάντια στο συναίσθημα του φόβου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των φετινών τμημάτων θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου.

Με εμψυχώτρια την κ. Αφροδίτη Κορετσή, τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών παρουσίασαν «έναν διαφορετικό ξένο που εμφανίστηκε σε κάποιο χωριό, αλλά κανείς δεν ρωτούσε να μάθει το όνομά του». «Του έδωσαν το προσωνύμιο “γαντοφορεμένος” γιατί φορούσε πάντοτε στα χέρια του δύο μακριά γάντια. Σε αυτά τα γάντια εστίαζαν όλοι και κάλπαζε η φαντασία τους. Άλλοτε τον υπερεκτιμούσαν και τον θαύμαζαν και άλλοτε τον φοβόντουσαν και τους τρόμαζε, μέχρι που αποκαλύφθηκε ποιος ήταν πραγματικά και έτσι κατέρρευσε κάθε μορφής προκατάληψη που είχαν γι΄ αυτόν».

Αντίστοιχα, τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών ταράχθηκαν από «ένα τρομακτικό σκιάχτρο που απέτρεπε τα παιδιά και τα πουλιά να πλησιάσουν το μποστάνι που φυλούσε, σκορπώντας φόβο με την παρουσία του». «Μέχρι που… το σκιάχτρο κατάλαβε πόσο άχαρος και μοναχικός είναι ο ρόλος του μπαμπούλα και μεταλλάχθηκε σε έναν ανοιχτόκαρδο σύντροφο των παιδιών, που απολάμβανε μαζί τους τις χαρές της ζωής».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, «μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά επιβεβαίωσαν ότι όταν υπάρχει μεράκι και συνεργασία οι δημιουργικές ομάδες κατορθώνουν να φτιάξουν όμορφα πράγματα ακόμη και σε δύσκολους καιρούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet