ΕΝΟΤΗΤΑ: Δέκα μέρες μέχρι την… άνοιξη
Κοινωνία

ΕΝΟΤΗΤΑ: Δέκα μέρες μέχρι την… άνοιξη

Ο δημοτικός συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη, συμμετείχε σε δράσεις την Κυριακή 4 Μαΐου 2014. Συγκεκριμένα, μέλη του συνδυασμού συμμετείχαν σε δράση του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου σε δασάκι της περιοχής, στην τελετή αποκαλυπτηρίων της πλατείας «Ιωάννη Αρίδα», πραγματοποίησαν εκδήλωση στις εργατικές κατοικίες και παρεβρέθηκαν σε εκδήλωση της εφορίας προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσίων.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Δέκα μέρες έχουν μείνει μέχρι την Άνοιξη στον Δήμο μας και την κατάρρευση του «συστήματος Πατούλη»

Την Κυριακή 4 Μαΐου, αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» και ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης παρευρέθηκαν σε μια σειρά από σημαντικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Το πρωί της Κυριακής, ο συνδυασμός συμμετείχε στη συνάντηση που διοργάνωνε ο Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου με υποψηφίους δημάρχους.

Σε μια εξοργιστική κίνηση «αντιπερισπασμού» η δημοτική αρχή αποφάσισε ωστόσο να σαμποτάρει τη δράση του Συλλόγου, διοργανώνοντας τη «δική της» εκδήλωση, θυμίζοντάς μας αντισυγκεντρώσεις «αγανακτισμένων» πολιτών άλλων εποχών.

Αγουροξυπνημένοι υποψήφιοι με τον κ. Πατούλη έτρεξαν να εμποδίσουν τη δράση εθελοντών, αντιπροβάλλοντας ένα όργιο παρανομίας με τη δήθεν «εθελοντική» παρουσία εργαζομένων του Δήμου εκτός υπηρεσίας και μηχανημάτων χωρίς άδεια κίνησης. Η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε τον πανικό της μπροστά στην πιθανότητα να καταρρεύσει σε μερικές ημέρες.

Αλλά δεν είναι περίεργο: Κατά παράβαση κάθε ήθους και δεοντολογίας, το σύστημα Πατούλη έχει μετατρέψει το επίσημο γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου σε προσωπικό αρχηγείο διασποράς φωτογραφικών ενσταντανέ του κ. Πατούλη και χειραγώγησης των κατοίκων του Αμαρουσίου, εξαναγκάζοντας και τους εργαζόμενους του Δήμου να συμμετέχουν σε αυτό το ψεύτικο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων.

Ο συνδυασμός μας όμως σέβεται τους εργαζόμενους και τους αγώνες για τα δικαιώματά τους και δεν τους θεωρεί προεκλογικά πιόνια, όπως ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Πατούλης, ώστε να τους διαχειρίζεται κατά βούληση. Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που διοργανώθηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του συνδυασμού, ο υποψήφιος δήμαρχος Λ. Μαγιάκης δήλωσε ότι «αιρετοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και πολίτες, τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης και αγωνιζόμαστε για μια άλλη αντιμνημονιακή πολιτική στην πατρίδα μας, που θα αντιμετωπίσει την ανεργία και θα δώσει διέξοδο στα τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια».

Αυτούς τους αγώνες δεν φαίνεται να τιμάει ο κ. Πατούλης με τη συστηματική απαξίωση των εργαζομένων του Δήμου, οι συνθήκες δουλειάς των οποίων, π.χ. στον τομέα καθαριότητας, είναι σχεδόν τριτοκοσμικές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό μας Λ. Μαγιάκης παραβρέθηκε επίσης, την ίδια ημέρα, σε εκδήλωση του συνδυασμού στις εργατικές κατοικίες. Οι εργατικές κατοικίες αποτελούν το πλέον χτυπητό παράδειγμα λαϊκισμού του απερχόμενου δημάρχου. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο κ. Πατούλης αδιαφορούσε παντελώς και λίγο πριν τις εκλογές προσπαθεί να προσποιηθεί τον ανήσυχο για τα προβλήματά τους.

Ο συνδυασμός μας τιμάει συμπολίτες μας που η δράση τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας: Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της ονομασίας της πλατείας Γιάννη Αρίδα στην περιοχή της Κοκκινιάς, παραβρέθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου αντιπροσωπεία του συνδυασμού με επικεφαλής τον Λ. Μαγιάκη για να τιμήσει τη μνήμη του δημοκράτη και δραστήριου συμπολίτη μας, Γιάννη Αρίδα.

Σε εκδήλωση της Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου - ΜελισσίωνΕπίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία του συνδυασμού παραβρέθηκε σε εκδήλωση της εφορίας προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσίων για την ενίσχυση του κατασκηνωτικού τους προγράμματος, αναγνωρίζοντας τη σημασία του γνήσιου εθελοντισμού ανθρώπων που προσπαθούν να μεταδώσουν τα οράματα του προσκοπισμού στη νεολαία.

Ο συνδυασμός μας συνεχίζει δυναμικά τις συναντήσεις με δημότες και τις συγκεντρώσεις σε σπίτια φίλων του συνδυασμού, μεταφέροντας παντού το μήνυμα ότι σύντομα τελειώνουν οι μέρες της αδιαφάνειας, της αδιαφορίας και της υποκρισίας στον Δήμο μας.

Γιατί δέκα μέρες μείνανε μέχρι την ανατροπή της «βιτρίνας», την απόρριψη της μνημονιακής πολιτικής στον Δήμο και την άρνηση της πελατειακής λογικής που βάζει τον πολίτη στο περιθώριο.

Δέκα μέρες του Μάη για να έρθει επιτέλους η άνοιξη στον Δήμο μας και να αλλάξουμε εποχή!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet