Ενωμένο Μαρούσι: Καθυστερήσεις και ελλείψεις στις νέες εγκαταστάσεις για την προσχολική αγωγή δείχνει η αυτοψία
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Καθυστερήσεις και ελλείψεις στις νέες εγκαταστάσεις για την προσχολική αγωγή δείχνει η αυτοψία

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ενωμένο Μαρούσι αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Γιώργο Καραμέρο, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Μπούρα και Πέτρο Κούκουζα και το μέλος του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστα Χροναίο, επισκέφθηκε σε δύο διαφορετικές μέρες (19 και 26/10) τα εργοτάξια στις περιοχές που θα δημιουργηθούν τα παραρτήματα των νηπιαγωγείων για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής στις περιοχές των Εργατικών Κατοικιών, των Αναβρύτων και του Νέου Αμαρουσίου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Εγκαταστάσεις δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες

Τα μέλη της δημοτικής κίνησης συνομίλησαν για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής των εργοταξίων και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών, ενημερώνει το γραφείο Τύπου, προσθέτοντας πως όπως διατείνεται η διοίκηση του Δήμου, η τεχνική εταιρεία εργάζεται εντός του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης που προβλέπει την παράδοση του έργου στις 4/11/2020.

«Είναι γεγονός πως η κατασκευή των αιθουσών, στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου (Εργατικές κατοικίες) γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη θερμομόνωση των αιθουσών, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί μία αίθουσα με W.C. που παρέδωσε η Κτ.Υπ. Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ)» συνεχίζει το Ενωμένο Μαρούσι, συμπληρώνοντας πως «στα δύο άλλα εργοτάξια που αφορούν στο 18ου Νηπιαγωγείο (Ανάβρυτα) και στο παράρτημα του 6ου Νηπιαγωγείου (Νέο Μαρούσι), ενώ είναι έτοιμες οι υποδομές δεν έχουν τοποθετηθεί οι αίθουσες διδασκαλίας, πολλαπλών χρήσεων και διδακτικού προσωπικού. Και στις τρεις περιπτώσεις ο περιβάλλον χώρος είναι αδιαμόρφωτος».

Εν συνεχεία η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στην περίπτωση του παραρτήματος του 10ου νηπιαγωγείου οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως η επιλογή της δημοτικής αρχής για την τοποθέτηση των W.C. σε ξεχωριστό χώρο εκτός του κυρίου κτηρίου του νηπιαγωγείου θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, τόσο στη λειτουργία του νηπιαγωγείου και στο έργο των εκπαιδευτικών, όσο και στην ασφάλεια των νηπίων.

Προτείνουμε στη διοίκηση την αναθεώρηση αυτού του σχεδιασμού, ο οποίος είναι εκτός των προδιαγραφών των σχολικών μονάδων και να μεριμνήσει εγκαίρως για την αντιμετώπιση του εμφανούς αυτού προβλήματος, πριν από την έναρξη λειτουργίας του νηπιαγωγείου, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες σε όλους μας εξελίξεις για τις οποίες θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Επίσης, η παρουσία υψηλών δέντρων γύρω από το χώρο του προαυλίου του παραρτήματος 10ου Nηπιαγωγείου απαιτεί το κλάδεμά τους πριν από τη λειτουργία του χώρου ως νηπιαγωγείο.

Σημειώνουμε τέλος πως και στα τρία νηπιαγωγεία οφείλουν να τοποθετηθούν αλεξικέραυνα.

Ελπίζουμε πως ο κ. δήμαρχος δεν θα διαψευσθεί πάλι ως προς το χρόνο παράδοσης του έργου και λειτουργίας των ανωτέρω νηπιαγωγείων που είναι η 4η Νοεμβρίου 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet