Ενωμένο Μαρούσι: Με στριμωγμένα παιδιά και ελάχιστες καθαρίστριες το άνοιγμα των σχολείων στον Δήμο
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Με στριμωγμένα παιδιά και ελάχιστες καθαρίστριες το άνοιγμα των σχολείων στον Δήμο

«Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές και τους γονείς τους, η εικόνα στα σχολεία της πόλης είναι απογοητευτική σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες της διοίκησης του Δήμου και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται ήδη σε αυτά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου».

Τα παραπάνω σημειώνει η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στη διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Με τον κορωνοϊο να επανεμφανίζεται από τα μέσα Ιουλίου, η δημοτική αρχή έμεινε αδρανής σε κρίσιμα ζητήματα, παρά τις υποσχέσεις και τις κούφιες μεγαλοστομίες του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου, αλλά και εκ των εκ δεξιών συνεργατών του, όπως ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Παναγιώτης Σαγρής. Παράλληλα, με τις παλινωδίες και τις ασάφειες του υπουργείου Παιδείας καταγράφεται ασυνέπεια του Δήμου στα παρακάτω:

  • Τι και αν αποτελούσε βασική δέσμευση του δημάρχου ότι από το σχολικό έτος 2020-21 θα εφαρμοστεί ΚΑΙ στο Μαρούσι η Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση.
  • Τι και αν ο κ. Σαγρής δήλωνε γι’ αυτήν, πολλούς μήνες πριν (3-1-2020) σε τοπικό έντυπο «…βρισκόμαστε ήδη όμως σε πολύ καλό στάδιο, έχουμε μελετήσει και επεξεργαστεί πολλές λύσεις και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε περισσότερα, καθώς και το ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα και οργανόγραμμα…» -προφανώς το «κρυφό»χρονοδιάγραμμα έπεσε έξω…
  • Τι και αν η διοίκηση φρόντιζε να κατευνάζει τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης όταν στα Δημοτικά Συμβούλια οι δημοτικοί σύμβουλοι διατύπωναν τις επιφυλάξεις τους για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών.
  • Τι και αν ο δήμαρχος ανακοίνωνε με πηχυαίο τίτλο «Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στον Δήμο Αμαρουσίου για τη λειτουργία του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής» μόλις πριν έναν μήνα (11-8-2020) από το άνοιγμα των σχολείων. «… Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε η νέα Δημοτική Αρχή στον τομέα αυτό είναι αξιοσημείωτη… σήμερα δημιουργούνται αίθουσες και περιβάλλοντες χώροι όπως προβλέπεται, σε 7 σημεία στην πόλη μας… η νέα σχολική περίοδος να μας βρει έτοιμους και να υποδεχτούμε τα Μαρουσιωτάκια σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους…». ΟΛΑ αποδείχτηκαν λόγια κενά περιεχομένου  και δηλώσεις και αποδεικνύονται ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ προς κάθε Μαρουσιώτισσα/ Μαρουσιώτη καθώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ τα έργα που απαιτούνταν για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.
  • Μια μόλις βδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, η διοίκηση Αμπατζόγλου και ο κ. πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Παναγιώτης Σαγρής αναζητούν ευκαιριακές λύσεις, που κρύβουν υγειονομικούς κινδύνους, αδιαφορώντας για την εγκυρότητα και την παιδαγωγικότητα αυτών. Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους προγραμματισμένους χώρους (7 παραρτημάτων) για την εφαρμογή της Υποχρεωτικής (ισχύει από το 2018) Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2020-21.

Προσπαθούν την τελευταία στιγμή, με εμβαλωματικές λύσεις, λοιπόν, να «στριμώξουν» τα παιδάκια της προσχολικής εκπαίδευσης (που σαφώς είναι περισσότερα απ’ ό,τι πέρσι τέτοιο καιρό, καθώς ο δήμαρχος είχε εξαγγείλει την εφαρμογή της δίχρονης) σε δημοτικά και παιδικούς σταθμούς.

Η αδυναμία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ενώ είχαν έναν ολόκληρο χρόνο για να βρουν χώρους, τους οδήγησε να «πετάξουν το μπαλάκι» σε διευθυντές Δημοτικών και προϊσταμένες Νηπιαγωγείων και εκείνοι με τις σειρά τους να πιέζουν, με παράνομες προφορικές εντολές, και να μη σηκώνουν τα τηλέφωνα στους εκπαιδευτικούς. Το λιγότερο που οφείλει η διοίκηση Αμπατζόγλου, ο ίδιος ο δήμαρχος, αλλά και ο κ. Σαγρής, είναι να δώσουν σαφείς εξηγήσεις προς μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικούς για την έλλειψη προγραμματισμού σε μια σειρά ζητημάτων, εκτός αν και πάλι αρχίσουν τις απειλές.

Τελευταία στιγμή, μόλις την Παρασκευή (4-9-2020), προχώρησαν στην πρόσληψη μόλις 52 καθαριστριών, που προφανώς θα αναλάβουν υπηρεσία τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για 48 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες) και 4 μερικής απασχόλησης, που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων του Αμαρουσίου (περισσότερα από 50), των οποίων το ωράριο ξεκινά στις 7π.μ. και ολοκληρώνεται στις 4μ.μ. Ο μικρός αριθμός των προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας γίνεται ακόμα πιο ελλειμματικός αν αναλογιστούμε ότι, σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του ΕΟΔΥ, η σχολαστική καθαριότητα των χώρων-αντικειμένων πρέπει να γίνεται τόσο καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων, όσο και μετά τη λήξη αυτών. Με τα ψέματα δηλαδή θα καθαρίζονται τα σχολεία.

Σχετικά με το θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργος Καραμέρος, έκανε την εξής  δήλωση:

Ο συνωστισμός που θα παρατηρηθεί, κατά τα φαινόμενα, στα σχολεία, αλλά και ο πλημμελής καθαρισμός τους, οφείλονται στις καθυστερημένες αποφάσεις αλλά και τις παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου.

Εγκυμονούν δε υγειονομικούς κινδύνους για όλους τους κατοίκους της πόλης. Για απευθείας προσλήψεις κομματικών στελεχών, που κάθονται στα γραφεία και αναθέσεις μικρών ή μεγαλύτερων ποσών σε επιχειρήσεις ή δικηγορικά γραφεία, εκμεταλλευόμενοι τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την πνευμονία Covid-19, βρήκατε τρόπο και χρόνο. Για να κάνετε τα αυτονόητα καθήκοντά σας φαίνεται πως όχι. Την ίδια ώρα εξακολουθείτε να κρύβεστε με διαδικτυακά Δημοτικά Συμβούλια (καλέσατε το Σώμα σε μία ακόμα τέτοια παρωδία την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου).

Τέλη Ιουλίου δεσμευτήκατε ότι θα βρείτε χώρο για να μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία στην πόλη και σας προτείναμε λύσεις (χρήση ανοιχτών χώρων όσο είναι καλός ο καιρός και άλλες ρεαλιστικές λύσεις μεγάλων κλειστών χώρων του Δήμου, με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα), αλλά συνεχίζετε να εμπαίζετε τους δημότες. Δεν μπορείτε δηλαδή να οργανώσετε ούτε μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με υγειονομική ασφάλεια. Πώς να σας εμπιστευτεί η μαρουσιώτικη κοινωνία για να λειτουργήσουν τα 50 και πλέον σχολεία που θα πάνε τη Δευτέρα τα παιδιά μας; 

Τέλος για τις μάσκες δεν ανησυχούμε. Μπορεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να περιμένει ακόμα να παραλάβει τις υφασμάτινες για να τις μοιράσει σε όλη την Ελλάδα, όμως η διοίκησή σας φρόντισε με ανάθεση να προμηθευτεί αρκετές σε «τιμές φαρμακείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet