Ενωμένο Μαρούσι: Νέα αποτυχία της διοίκησης Αμπατζόγλου για την προσχολική αγωγή
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Νέα αποτυχία της διοίκησης Αμπατζόγλου για την προσχολική αγωγή

Πριν από μία εβδομάδα αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ενωμένο Μαρούσι επισκέφθηκε τα εργοτάξια των παραρτημάτων των νηπιαγωγείων, για τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, στις περιοχές των Εργατικών Κατοικιών, των Αναβρύτων και του Νέου Αμαρουσίου και παρουσίασε τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις που αφορούν στην έγκαιρη
παράδοσή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η παράταξη, επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου, Γιώργο Καραμέρο, «τότε το γραφείο Τύπου της διοίκησης Αμπατζόγλου έσπευσε, χωρίς ήθος, να μας χαρακτηρίσει “μηδενιστές” και να καθησυχάσει τους συμπολίτες μας πως όλα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους. Προς επίρρωση αυτής της ανακοίνωσης την επόμενη ημέρα ο κ. Αμπατζόγλου συνοδευόμενος από τον κ. Σαγρή κα κάποιους αντιδήμαρχους, επισκέφτηκε τα παραρτήματα, φωτογραφήθηκε και διαβεβαίωσε τους γονείς των νηπίων, πως τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απολύτως».

«Η ώρα του απολογισμού έφτασε»

«Οι συμπολίτες μας έχουν την ικανότητα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε να διαπιστώσουν εάν τα παραρτήματα των 10ου και 13ου Νηπιαγωγείων της οδού Ιερού Λόχου και του 6ου Νηπιαγωγείου της οδού Σαλαμινομάχων είναι έτοιμα προς χρήση από τα νήπια. Μόνο το παράρτημα του 18ου Νηπιαγωγείου είναι σχεδόν έτοιμο» σύμφωνα με το Ενωμένο Μαρούσι.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αμαρουσίου αναφέρει:

Η νέα διάψευση των κ.κ. Αμπατζόγλου και Σαγρή είναι γεγονός και δυστυχώς γι’ αυτούς δεν οφείλεται στον κακό… καιρό αφού ούτε μια σταγόνα δεν έπεσε από τον ουρανό κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου ούτε στην πανδημία, καθώς το δεύτερο lockdown ξεκίνησε ακριβώς την ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας προθεσμίας παράδοσης για τον εργολάβο (7/11/2020).

Αναμένουμε από τον κ. Αμπατζόγλου και τον κ. Σαγρή να ζητήσουν πάλι συγγνώμη από τους γονείς και τις/τους εκπαιδευτικούς για τη νέα αστοχία τους.

Κυρίως όμως αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να ενεργοποιήσει την παράγραφο 6.1. της σύμβασης, που προβλέπει ρήτρα για τη μη έγκαιρη παράδοση του έργου.

Τους τη θυμίζουμε: «Για κάθε ημέρα υπέρβασης της συνολικής προθεσμίας από υπαιτιότητα του αναδόχου και για τις πρώτες 18 ημέρες επιβάλλεται ποινική ρήτρα 1.053,90 ευρώ ημερησίως». Αυτά είναι χρήματα των δημοτών και πρέπει να τα διεκδικήσετε.

Επίσης, θυμίζουμε πως η ανάδοχος του έργου έδωσε έκπτωση 2% την ώρα που σε άλλους Δήμους στα έργα επιτυγχάνονται εκπτώσεις 25% έως 70%!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet