Ενωμένο Μαρούσι: Ο Δήμος Αμαρουσίου πληρώνει εικαστική έκθεση με 6.000 ευρώ
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Ο Δήμος Αμαρουσίου πληρώνει εικαστική έκθεση με 6.000 ευρώ

Για σπατάλη χρημάτων κάνει λόγο η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Γ. Καραμέρο, τονίζοντας ότι ο Δήμος πληρώνει με 6.000 ευρώ εικαστική έκθεση.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Συνεχίζεται το πάρτι των αναθέσεων της διοίκησης του Θ. Αμπατζόγλου και μέσω Νομικών Προσώπων του Δήμου Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νικολάου Πέππα που αναρτήθηκε στο “Διαύγεια” καταβλήθηκε το ποσό των 6.200 ευρώ σε εικαστικό για την πραγματοποίηση της έκθεσής της στο Μαρούσι.

Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Πέππα για τη δαπάνη με αιτιολογία “Δαπάνες εκθέσεων στο εσωτερικό” ελήφθη στις 25/11/2021, μία εβδομάδα περίπου δηλαδή μετά από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

Συμβαίνει δηλαδή το πρωτοφανές ο Δήμος να πληρώνει 6.000 ευρώ για να παραχωρήσει αίθουσά του για ένα μήνα σε κάποιον καλλιτέχνη.

Σε ερωτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ και μελών της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι Δημήτρη Κουτσουβέλη και Κυριάκου Χάγερ σχετικά με τη συγκεκριμένη δαπάνη, ο κ. Πέππας απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά και αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στον χώρο της Ολυμπιακής Πινακοθήκης, εργασίες που αναβαθμίζουν τον χώρο γενικώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, καθώς και στο τελάρωμα των έργων της εικαστικού.

Από πού προκύπτει η υποχρέωση της ΚΕΔΑ όμως να δαπανά το οποιοδήποτε ποσό για να προβεί σε εργασίες ώστε να υποδεχθεί τα έργα ενός καλλιτέχνη σε δημοτικό χώρο που παραχωρείται για τη διεξαγωγή της έκθεσής του, όσο καταξιωμένος και αν είναι όπως στην προκειμένη περίπτωση; Ακόμα και έτσι όμως τις εργασίες τις αναλαμβάνει ο καλλιτέχνης καταβάλλοντας του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ή υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου; Ποιες όμως ήταν οι απαραίτητες εργασίες κ. Πέππα που έπρεπε να γίνουν και μάλιστα γιατί η απόφαση ελήφθη μετά από τα εγκαίνια της έκθεσης;

Η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι μολονότι έχουμε άποψη για τη σκοπιμότητα της απόφασης, σεβόμενοι την τέχνη της αναδόχου δεν προχωρούμε σε δημοσιοποίηση του ονόματος της ή σε οποιαδήποτε αξιολόγηση της έκθεσης ή των έργων και αν αυτά θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν με 6.000 ευρώ για ένα μήνα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν χρηματοδοτηθεί εκδηλώσεις και εκδόσεις πολύ χαμηλής εμβέλειας και ενδιαφέροντος με μεγάλα ποσά για τα οποία η παράταξή μας θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία.

Το πρόβλημα είναι η μεθοδολογία της διοίκησης Αμπατζόγλου.

Μετά και από αυτό το περιστατικό σπατάλης των χρημάτων των δημοτών τι έχει να πει ο κ. Αμπατζόγλου, αλλά και πώς επιτρέπει σε ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου να λειτουργεί ουσιαστικά με “αποφάσεις του προέδρου”; Τουλάχιστον αν μπορεί να μας ενημερώσει πόσο κοστίζει το τελάρωμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet