Ενωμένο Μαρούσι: 558.000 ευρώ κ. δήμαρχε με απευθείας ανάθεση… Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό!
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: 558.000 ευρώ κ. δήμαρχε με απευθείας ανάθεση… Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό!

Η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, σημειώνει ότι «στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου (14/7/), προεδρεύοντος του κ. Σταθούλη, η διοίκηση του Δήμου εισήγαγε και εν τέλει ψήφισε κατά πλειοψηφία, με μόνη αρνητική ψήφο από την παράταξή μας, το θέμα “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΗΨΗΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19” προμήθεια που θα γίνει με απευθείας ανάθεση (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση) και διέπεται από το Ν.4412/2016, με ύψος ποσού μελέτης 558.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Όπως υποστηρίζει η παράταξη «η επίκληση της πανδημίας Covid-19 είναι προσχηματική και η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση, όπως προφανώς και άλλες αντίστοιχες, αντιτίθεται ουσιαστικά  στη βασική αρχή του δημοσίου δικαίου περί “προστασίας του Δημοσίου Συμφέροντος” στις πράξεις της διοίκησης».

Επιπροσθέτως, το Ενωμένο Μαρούσι αναφέρει ότι «υπάρχει σαφής υποχρέωση που υπέχουν τα όργανα της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ της επιλογής περισσότερων, εξίσου νομίμων λύσεων, όταν δηλαδή η δημόσια διοίκηση ασκεί τη διακριτική της ευχέρεια, να επιλέξει εκείνην που εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον (Δαγτόγλου,2004)», ενώ προσθέτει ότι «το δημόσιο συμφέρον, προσδιορίζει τον σκοπό και την αιτιολογία των πράξεων των οργάνων των δημοσίων νομικών προσώπων και νομιμοποιεί την επέμβαση στο πεδίο όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η παράταξη επισημαίνει:

«Το δημόσιο συμφέρον συνδέεται αναπόσπαστα με βασικές παραμέτρους του δημόσιου δικαίου, όπως είναι η δημόσια υπηρεσία, η δημόσια εξουσία και τα όρια που συναντά η τελευταία όταν επεμβαίνει στο πεδίο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (Ε. Πρεβεδούρου: Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος, 2020)».

»Δηλαδή κ. δήμαρχε θα μπορούσατε να επιλέξετε αντί της απευθείας ανάθεσης χωρίς δημοσίευση, τον ανοικτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό με κλειστές προσφορές, με διάφανες διαδικασίες και όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπει ο νομοθέτης, με σεβασμό στα χρήματα των Μαρουσιωτών».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Είναι βέβαιο ότι το τίμημα θα ήταν χαμηλότερο, λόγω ακριβώς της διαγωνιστικής διαδικασίας και του εμπορικού ανταγωνισμού και αναπόφευκτα, αναλόγως των εκπτώσεων, με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αποκτούσαμε τέσσερα λεωφορεία αντί για τρία.

»Το “Ενωμένο Μαρούσι” προγραμματικά, αλλά και τώρα είναι υπέρ της άμεσης ανανέωσης του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας, με κατάλληλα οχήματα, αλλά όχι με φωτογραφικές απευθείας αναθέσεις και πίσω από κλειστές πόρτες του 3ου ορόφου του δημαρχείου.

»558.000 ευρώ κ. δήμαρχε με απευθείας ανάθεση (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση), 558.000 ευρώ δηλαδή σε όποιον αποφασίσετε εσείς να ειδοποιήσετε! Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό κ. δήμαρχε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet