Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι: Πρόταση για την επαναλειτουργία του Οίκου Τυφλών
Κοινωνία

Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι: Πρόταση για την επαναλειτουργία του Οίκου Τυφλών

Πρόταση για την επαναλειτουργία του Οίκου Τυφλών στο Μαρούσι κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022 η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Αικ. Ψάλτη.

Η παράταξη σημειώνει ότι η σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η κ. Ψάλτη το ακίνητο ανήκει αποκλειστικά στον Σύλλογο Φίλων των Τυφλών “Ειρήνη Λασκαρίδου”. Με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ο Οίκος Τυφλών έπαψε να λειτουργεί από το 2013. Το κτήριο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του με αποτέλεσμα να βανδαλιστεί και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας στους περιοίκους».

Η δημοτική παράταξη επισημαίνει, επίσης, ότι «η πρόταση έλαβε υπόψη της επίσης την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2020 για δημιουργία από τον Δήμο στο κτήριο “πολυχώρου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων για τη διενέργεια κέντρου ημερήσιας φροντίδας παιδιών με στέρηση όρασης, δημιουργίας απασχόλησης παιδιών με νοητική στέρηση και αυτισμό”.

Η κ. Ψάλτη ανέφερε:

«Oποιαδήποτε θετική εξέλιξη προς την παραπάνω κατεύθυνση δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο με το διορισμό από τις δικαστικές αρχές νέου διοικητικού συμβουλίου, δεδομένης της αδιαφορίας που επέδειξε μέχρι σήμερα το υπάρχον, αλλά και του γεγονότος ότι η θητεία του έληξε το 2017 χωρίς να προκηρύξει νέες εκλογές. Η διορισμένη διοίκηση θα μπορούσε να εκκαθαρίσει το μητρώο μελών του συλλόγου, να εγγράψει νέα μέλη, να εκσυγχρονίσει το καταστατικό του να φροντίσει για την καταγραφή της περιουσίας του και να προκηρύξει εκλογές.

Στη συνέχεια θα μπορούσε να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία με τοn Δήμο Αμαρουσίου ο οποίος θα αναλάβει να το επισκευάσει με ίδιους πόρους ή και πόρους από κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο να επαναλειτουργήσει το Ίδρυμα και να διαθέσει χώρους για την παροχή υπηρεσιών στους τυφλούς και σε άλλα ΑμεΑ του Αμαρουσίου ή και ευρύτερα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες».

Η παράταξη υπογραμμίζει πως ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε την κ. Ψάλτη για τη δουλειά που έκανε προκειμένου να φέρει στο Δ.Σ. τα παραπάνω στοιχεία. Παρέπεμψε τη νομική τεκμηρίωση του θέματος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος σε συνεργασία με την κ. Ψάλτη και όποιον άλλον/η δημοτικό/ή σύμβουλο νομικό ενδιαφέρεται προκειμένου να παρουσιάσουν σύντομα στο Δ.Σ. μία νομικά τεκμηριωμένη πρόταση.

Τέλος, η παράταξη τονίζει ότι «θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ώστε τελικά να σταματήσει η λεηλασία και η υποβάθμιση του κτιρίου και της γειτονιάς και ο χώρος να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση των αναγκών συνολικά των ΑμεΑ με τον Δήμο να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet