Ενότητα προς Πατούλη: Αυξήστε ΤΩΡΑ τα τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις
Κοινωνία

Ενότητα προς Πατούλη: Αυξήστε ΤΩΡΑ τα τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις

Επιμένει στη θέση για άμεση αύξηση στα δημοτικά τέλη των μεγάλων επιχειρήσεων (φέρνει, μάλιστα, συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρήσεων) στο Μαρούσι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Τι απαντά ο Δήμος στις κατηγορίες για τα τέλη και τη διαγραφή χρεών). Σε νέα ανακοίνωσή της, η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι επιμένει ότι το νομικό πλαίσιο επιτρέπει στη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη να αυξήσει έως στο 20πλάσιο τα συγκεκριμένα τέλη, αλλά ο τελευταίος επιλέξει να μην επιβαρύνει “τις επιχειρήσεις που τη στηρίζουν (σ.σ. τη διοίκηση) με πολλούς τρόπους”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Με την τελευταία ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου επιβεβαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς της παράταξής μας, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», για την ύπαρξη νομοθετικής διάταξης (ν. 1828/89 άρθρο 25 παρ. 13), που επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει έως και 20πλάσια δημοτικά τέλη για μεγάλες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις.

Με αυτή την ανακοίνωση διαψεύδεται πλήρως ο κ. Πατούλης που πολλές φορές έχει επιχειρηματολογήσει λέγοντας πως το νομικό πλαίσιο δε του το επιτρέπει.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» προτείνει να γίνει χρήση αυτού του νόμου για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όχι φυσικά για τις μικρές επιχειρήσεις των βιοπαλαιστών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Τα μεγαθήρια που έχουν ιδιοκτησίες στο Μαρούσι και προκαλούν ποικίλα προβλήματα, όπως κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και άλλα, μπορούν να επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα δημοτικά τέλη από αυτά που πληρώνουν μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ακίνητα άνω των 10.000 m2, όπως το «ΜΗΤΕΡΑ», το «ΥΓΕΙΑ», το «ΙΑΣΩ», το «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», πληρώνουν σήμερα 7,55 €/m2 για δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με τον νόμο (1828/89 άρθρο 25 παρ.13),  το Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να ορίσει δημοτικά τέλη έως και 30 €/ m2.

Χωρίς να εξαντληθεί αυτό το όριο, τα ετήσια έσοδα του Δήμου, μόνο από τις παραπάνω επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να αυξηθούν πάνω από 1.000.000 ευρώ, χρήματα που, όπως ορίζει ο νόμος και είναι υποχρεωμένος ο Δήμος, θα μπορούσαν να διατεθούν στις γειτονιές για έργα και υπηρεσίες.

Ο «φόβος» ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα φύγουν από την πόλη μας είναι εντελώς αβάσιμος, αλλά χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από τη διοίκηση Πατούλη για να μην επιβαρύνει με αυξημένα δημοτικά τέλη τις επιχειρήσεις που τη στηρίζουν με πολλούς τρόπους. Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Πατούλης να παριστάνει τον προστάτη των μικρών επιχειρήσεων και ας παραδεχτεί πως με την πολιτική του υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων.

H «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» προτείνει στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να επεξεργαστεί και να ορίσει κλιμακωτά δημοτικά τέλη (από 15€/m2 έως 25€/m2) για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες άνω των 1.000 m2.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet