Ενότητα: Σε καθεστώς ανασφάλειας εργαζόμενοι, εκπαιδευόμενοι, γονείς στο Σικιαρίδειο
Κοινωνία

Ενότητα: Σε καθεστώς ανασφάλειας εργαζόμενοι, εκπαιδευόμενοι, γονείς στο Σικιαρίδειο

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Από πλευράς της παράταξης συμμετείχαν στη συνάντηση ο επικεφαλής, Λ. Μαγιάκης και το μέλος της παράταξης και ειδικός ψυχολόγος για ΑμεΑ, Γ. Παϊλόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θ. Σπύρου, παρουσία και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση και τα προβλήματα του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη, εξακολουθεί να υπολειτουργεί και να παρέχει τις υπηρεσίες σε μόλις 80 καταρτιζόμενους έναντι 220 που είναι η δυναμικότητά του.

Παράλληλα, η παράταξη τονίζει:

Συνεχίζεται η υποχρηματοδότησή του με αποτέλεσμα το έλλειμμα της χρήσης 2018 να ήταν 139 χιλιάδες ευρώ που προστέθηκαν στο ήδη μεγάλο σωρευτικό έλλειμμα του Ιδρύματος, κυρίως προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επικρατεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους γονείς και κηδεμόνες των νέων που είναι σήμερα στο Ίδρυμα σχετικά με το μέλλον της δομής και την τύχη των εξυπηρετουμένων από αυτή.

Η πρόταση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τη μετατροπή του Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ, που θα μπορούσε να επιλύσει οριστικά τα προβλήματα με κρατική χρηματοδότηση, διατυπώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου 2019. Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα παρά τις οχλήσεις του Συλλόγου.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Αμαρουσίου η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του Ιδρύματος για δημιουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που θα ήταν σημαντική υποστήριξη για τα ΑμεΑ του Αμαρουσίου, ειδικά τις απογευματινές ώρες, παραμένει ανενεργή. Η προγραμματική θα μπορούσε να επιλύσει μερικά τρέχοντα προβλήματα του Ιδρύματος, όπως π.χ. η συντήρηση των κτιριακών υποδομών και των αθλητικών χώρων προς όφελος του Ιδρύματος και των Μαρουσιωτών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), την Εθνική Συνομοσπονδία (ΕΣΑμεΑ) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδρύματος για την προώθηση των στόχων τους.

Παρά τις δυσκολίες στο Σικιαρίδειο με τη συνδρομή των εργαζομένων εφαρμόζεται πρόγραμμα κατάρτισης παιδιών προσφύγων με νοητικά προβλήματα που όμως λήγει τις προσεχείς ημέρες. Η μεταφορά τεχνογνωσίας στον Δήμο Αμαρουσίου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν από πλευράς εργαζομένων πολύ χρήσιμο να αξιοποιηθεί.

Η παράταξή μας διαχρονικά στηρίζει τους εργαζόμενους στις προσπάθειές τους προκειμένου η δομή να παραμείνει ανοιχτή και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των νέων με νοητική υστέρηση και την ομαλή τους ένταξη στην οικογένεια και την κοινωνία.

Η παράταξή μας καλεί τη διοίκηση του Δήμου να ενεργοποιήσει άμεσα την προγραμματική συμφωνία με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των γονέων.

Σοβαρό θέμα, επίσης, είναι και η συνέχιση της δωρεάν μεταφοράς των νέων στο Ίδρυμα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο 2020.

Η παράταξη καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να υλοποιήσει την πρόταση για μετατροπή του Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ σύμφωνα και με την υπάρχουσα πρόταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet