«Ενότητα»: Στο Δουβλίνο θα καταλήγουν τα χρήματα των κατοίκων Αμαρουσίου για 25 χρόνια
Κοινωνία

«Ενότητα»: Στο Δουβλίνο θα καταλήγουν τα χρήματα των κατοίκων Αμαρουσίου για 25 χρόνια

Η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη, καυτηριάζει τη χθεσινή 15/4 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά τη σύμβαση αποπληρωμής παλαιότερου δανείου της ΔΕΑΔΑ (Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου) στο ιρλανδικό «fundINTRUM/ PIRAEUSSNF».

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Εγκρίθηκε χθες Μ. Τετάρτη 15/4 από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου η σύμβαση του Δήμου με το fundINTRUM/ PIRAEUSSNF για την αποπληρωμή δανείου της ΔΕΑΔΑ ύψους 12 εκατ. ευρώ.

»Η απόφαση πάρθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, παρόλο που η διοίκηση Αμπατζόγλου, επικαλούμενη την υγειονομική κρίση, θα μπορούσε να κερδίσει  χρόνο για να διαπραγματευθεί πιο αποτελεσματικά.

»Το δάνειο το είχε πάρει η διοίκηση Τζανίκου από την Τράπεζα Πειραιώς που το πούλησε στο “fund”. Συνήφθη το 2005 για να πληρώσει στους εργολάβους τους κυβόλιθους… των Ολυμπιακών Αγώνων.

»Έργα που ξηλώθηκαν στη συνέχεια από τη διοίκηση Πατούλη και εξακολουθούν και σήμερα να ξηλώνονται με την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων.

»Το δάνειο αυτό είναι η επιτομή της ανευθυνότητας, της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης των διοικήσεων Τζανίκου και Πατούλη τα τελευταία 20 χρόνια.

»Ειδικά η διοίκηση Πατούλη από το 2007 μέχρι το 2019 πλήρωσε μόλις 1 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δανείου που τελικά  από τα 12 έφτασε σήμερα να είναι περίπου 20 εκατ. ευρώ.

»Σύμφωνα με τη σύμβαση της διοίκησης Αμπατζόγλου με το “fundINTRUM/ PIRAEUSSNF”, με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, τελικά σε βάθος 25ετίας ο Δήμος θα  πληρώσει με τους τόκους (παρά το κούρεμα 40% που έγινε) 21,1 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ οι τραπεζίτες θα εισπράξουν από την ασφάλειά τους (αντεγγύηση) και άλλα 7 εκατ. ευρώ, δηλαδή σύνολο 28.100.000 ευρώ για αρχικό δάνειο των 12.000.000.

»Τοκογλυφία ολκής, αφού το τελικό ποσό είναι 234% μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου.

»Γίνεται φανερό το καταστροφικό παιχνίδι που παίχτηκε και θα εξακολουθήσει να παίζεται για πολλά χρόνια ακόμα στις πλάτες του Ελληνικού λαού, εξ αιτίας των  μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

»Οι τραπεζίτες αφού πήραν χρήματα για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις Τράπεζες τους, που τα χρεώθηκε ο Ελληνικός λαός, ξεφορτώθηκαν τα δάνεια, επισφαλή και εξυπηρετούμενα, και τα πούλησαν σε ξένα “funds” με έδρα το Δουβλίνο που φορολογούνται λιγότερο, αλλά και δεν βρίσκει κανείς εύκολα άκρη μαζί τους.

»Τώρα πόσο ξένα είναι τα “funds”, ποια είναι η διαπλοκή τους με τους ντόπιους τραπεζίτες και πού θα πάνε τα κέρδη τους από τη αφαίμαξη του ελληνικού Λαού, εν προκειμένω των δημοτών Αμαρουσίου, είναι φανερό.

»Με τις ρυθμίσεις αυτές μεγάλο μέρος της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, κινητής και ακίνητης, θα μεταφερθεί σε χέρια τρίτων στο εξωτερικό επιταχύνοντας και άλλο τη φτωχοποίηση του ελληνικού Λαού.

»Τα χρήματα των Μαρουσιωτών θα καταλήγουν τα επόμενα 25 χρόνια σε κάποιο “fund” στο Δουβλίνο αποστερώντας τους από έργα και κοινωνικές παροχές του Δήμου.

»Οι κύριοι αυτοί, με νόμους που δυστυχώς ψηφίστηκαν από ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν και το θράσος να απειλούν με κατασχέσεις ένα δημοκρατικό θεσμό, όπως είναι η Τ.Α. που τώρα και στο παρελθόν κράτησε με δράσεις αλληλεγγύης την κοινωνία όρθια.

»Αντιμετωπίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη μνημονιακή “κανονικότητα” σαν οποιαδήποτε κερδοσκοπική εταιρία και κανείς δεν νοιάστηκε, ούτε από τη δημοτική Αρχή ούτε από την κυβέρνηση να πάρει υπόψη του τις περικοπές ύψους 65% που έγιναν, ούτε τα 20 δισ. ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από το Κράτος από το 2010 μέχρι σήμερα!

»Η διοίκηση Αμπατζόγλου αποδέχεται τα τετελεσμένα της διοίκησης Πατούλη και δεν διεκδικεί καμία κρατική παρέμβαση για τη μείωση του ποσού της ρύθμισης με βάση την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε.

»Εφαρμόζει μια διαχειριστικού χαρακτήρα λογική. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Δήμος είναι πολιτικός δημοκρατικός θεσμός. Δρα με νοοτροπία διοικητή μόνο και ξεχνά ότι είναι πολιτικό πρόσωπο, εκλεγμένος δήμαρχος. Δεν διεκδικεί αγωνιστικά την ανατροπή των πολιτικών που ασκούνται σε βάρος του Μαρουσιώτικου Λαού.

»Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Είναι ζήτημα υπεράσπισης των συμφερόντων των δημοτών από τις συνέπειες των ανεύθυνων πολιτικών που άσκησαν αιρετοί στο όνομά του και της απληστίας του τραπεζικού κεφαλαίου.

»Εμείς σε αυτήν την επιζήμια συμφωνία σε βάρος των Μαρουσιωτών δεν  συναινέσαμε  και ψηφίσαμε “όχι”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet