Ενότητα: Συμπαράσταση στον αγώνα του Ν. Ρωμανού
Κοινωνία

Ενότητα: Συμπαράσταση στον αγώνα του Ν. Ρωμανού

Δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα του φυλακισμένου απεργού πείνα Νίκου Ρωμανού, ο οποίος διεκδικεί εκπαιδευτικές άδειες, κάνει η δημοτική παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί.

Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να ζήσει

Ο 20χρονος νέος που είδε μπροστά στα μάτια του τη δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες, διεκδικώντας το αυτονόητο και συνταγματικό του δικαίωμα στη μόρφωση.

Ενώ το κράτος τον επαίνεσε για την επιτυχία του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στις οποίες συμμετείχε από τη φυλακή με σχετική άδεια από τις αρχές, σήμερα το ίδιο κράτος τού αρνείται το δικαίωμα να φοιτήσει στη Σχολή που εισήχθη, απορρίπτοντας συστηματικά τα αιτήματά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Με τον τρόπο αυτό, αντί να ενθαρρύνει, ως οφείλει, του στερεί κάθε δυνατότητα κοινωνικής επανένταξης, αναιρώντας τους ίδιους τους στόχους του σωφρονιστικού συστήματος.

Η πρόταση από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, περί θέσπισης δυνατότητας στους κρατουμένους φοίτησης εξ αποστάσεως, όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα, προσβάλλει και υποβαθμίζει κατάφωρα την έννοια της παιδείας, η οποία είναι απόλυτα και άρρηκτα συνυφασμένη με την προσωπική επαφή εκπαιδευτικού – μαθητή.

Το κράτος οφείλει να παρέμβει προς την κατεύθυνση της προστασίας της ζωής του Νίκου Ρωμανού όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά γιατί το αίτημά του είναι θεμιτό και εύλογο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί μία Πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της να εξωθεί τα μέλη της στον θάνατο.

Η δημοτική παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού και καλεί τη δημοτική αρχή και ειδικότερα τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη που είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να παρέμβει, ώστε να αποτραπεί η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και ιδιαίτερα ενός νέου ανθρώπου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet