Ενότητα: Χαριστική σύμβαση στον εργολάβο για έργα βιτρίνας
Κοινωνία

Ενότητα: Χαριστική σύμβαση στον εργολάβο για έργα βιτρίνας

Για «έργα βιτρίνας» στο έργο του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης Αμαρουσίου, τα για τα οποία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανέδειξε ως μειοδότη την εταιρεία που κατασκεύασε το έργο κάνει λόγο η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Γκαράζ Ευτέρπης – Χαριστική σύμβαση στον εργολάβο για έργα βιτρίνας

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 1-11-2018 ανακήρυξε την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. ως μειοδότη για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στην επιφάνεια του υπόγειου γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (ΗΣΑΠ).

Είναι η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει το γκαράζ με αυτοχρηματοδότηση.

Δυστυχώς για το Μαρούσι επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας, που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή.

Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε διά προσκλήσεως μόνο στην ίδια και σε καμία άλλη, έδωσε έκπτωση μόλις 2% επί του προϋπολογισμού της μελέτης, αφού δεν υπήρχε ανταγωνιστής.

Με δεδομένο ότι το ύψος του προϋπολογισμού του έργου είναι 393.000 και ότι συνήθως οι τρέχουσες εκπτώσεις κυμαίνονται από 50-60% ο Δήμος θα ζημιωθεί τουλάχιστον κατά 200.000 ευρώ.

Αυτό επισημάνθηκε και από την επιτροπή διαγωνισμού που στο πρακτικό της στις 12-10-2018 έγραψε ότι «κρίνει ασυνήθιστα χαμηλή την προσφερθείσα έκπτωση που έδωσε ο μοναδικός προσκληθείς και συμμετέχων στον διαγωνισμό οικονομικός φορέας».

Για μια ακόμα φορά οι Μαρουσιώτες θα πληρώσουν πανάκριβα τα έργα βιτρίνας της διοίκησης Πατούλη.

Μπροστά στις προεκλογικές της ανάγκες η παράταξη Πατούλη δεν διστάζει να σπαταλήσει 200.000 ευρώ που θα πάνε στην τσέπη του εργολάβου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή καταφεύγει στις απευθείας αναθέσεις χωρίς να υπάρχει επείγουσα κατάσταση ή φυσική καταστροφή.

Και αυτό, παρόλες τις μεγαλοστομίες, μόνο χρηστή διοίκηση δεν  είναι. 

Η παράταξή μας έχει προσβάλλει νομικά τις διαδικασίες του διαγωνισμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, και αναμένουμε τη θετική γνωμοδότησή της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet