Εξώδικο Δήμου Αμαρουσίου στη διοίκηση του ΙΓΕ
Κοινωνία

Εξώδικο Δήμου Αμαρουσίου στη διοίκηση του ΙΓΕ

Εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – πρόσκληση απέστειλε ο Δήμος Αμαρουσίου κατά του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «People Run» στο Κτήμα Συγγρού.

«Η συγκεκριμένη “φιέστα” παραβιάζει τους όρους της διαθήκης της Ιφιγένειας Συγγρού, αντιβαίνει τους σκοπούς του κληροδοτήματος σε ότι αφορά στη δραστηριότητα που οφείλει να αναπτύσσει το ΙΓΕ και στη χρήση του Κτήματος Συγγρού, την οποία οφείλει να κάνει» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει προς τη διοίκηση του ΙΓΕ ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει στο εξής να ενεργεί εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος και να μετατρέψει το μοναδικού φυσικού κάλλους Δάσος Συγγρού σε κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα».

Καλεί τη διοίκηση του ΙΓΕ να ματαιώσει την ως άνω εκδήλωση και, όπως τονίζει «να μην προβεί στο μέλλον σε ανάλογες άσχετες με τους σκοπούς του ΙΓΕ και του Κληροδοτήματος και τους όρους της διαθήκης δραστηριότητες», ενώ, παράλληλα, ζητεί την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού.

Τέλος, ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί τη διοίκηση του ΙΓΕ να «ασχοληθεί άμεσα με τα φλέγοντα ζητήματα που πολλάκις της έχουν τεθεί και τα οποία γνωρίζει πολύ καλά και για τα οποία ουδέν πράττει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet