Εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο Μαρούσι
Κοινωνία

Εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο Μαρούσι

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, έλαβε χώρα μεθεόρτιος πανηγυρικός εσπερινός, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο Μαρούσι, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του αντιδημάρχου Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, της προέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένης Βλάχου, φορέων & παραγόντων της πόλης, καθώς και πλήθους πιστών.

Η θεία λειτουργία ετελέσθη προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κυρίλλου, ενώ επίσης έλαβαν μέρος ο αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης και οι πρωτοπρεσβύτεροι του ναού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνας, γύρω από την περιοχή του ναού, συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο Θ. Αμπατζόγλου αντάλλαξε ευχές με τους πατέρες της εκκλησίας και τους παρευρισκομένους πιστούς με αναφορές στο πολυσήμαντο εκπαιδευτικό έργο του νεομάρτυρος, εθνομάρτυρος και ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αυτής της μεγάλης προσωπικότητας, που σημάδεψε με την παρουσία της και τη δράση της την πορεία της εκκλησίας και του γένους μας, σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές της ιστορικής τους πορείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet