Επίθεση “χρυσαυγιτών” στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Επίθεση “χρυσαυγιτών” στη βίλα Κούβελου στο Μαρούσι

Βίλα ΚούβελουΕυτυχώς, “αναίμακτα” έληξε γύρω στις 21:45 η πολιορκία των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους γύρω από τη βίλα Κούβελου, στο κέντρο του Αμαρουσίου. Η απομάκρυνση των ΜΑΤ οδήγησε τα άτομα που ήταν μέσα στη βίλα να βγουν έξω και να ενωθούν με τις ομάδες άλλων αντεξουσιαστών που είχαν σπεύσει στον χώρο, μετά την επίθεση των “χρυσαυγιτών” το απόγευμα της ίδια μέρας στους καταληψίες.

Πάντως, στη γύρω περιοχή παρέμειναν ως αργά δυνάμεις της αστυνομίας, προφανώς για τον φόβο νέων επεισοδίων.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε λιγότερο από έναν μήνα το κέντρο του Αμαρουσίου έχει αναστατωθεί από επεισόδια που έχουν προκληθεί εξαιτίας του ανοίγματος των γραφείων της “Χρυσής Αυγής”. Κι αν αυτά συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού και όχι σε κάποια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά περίοδο, δεν θέλει κανείς να φανταστεί τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Προηγουμένως μεταδίδαμε…

Προκήρυξη 1

Προκήρυξη 2

Σε θέατρο μάχης μετατράπηκε ξαφνικά την Παρασκευή 1η Αυγούστου η περιοχή του Αμαρουσίου μπροστά από την υπό κατάληψη βίλα Κούβελου (Διονύσου & Σόλωνος), καθώς γύρω στις 19:30 ομάδα 100 “χρυσαυγιτών”, που πραγματοποιούσαν πορεία με μηχανές από το Ηράκλειο, άνευ αστυνομικής συνοδείας, πέρασαν έξω από αυτήν και επιτέθηκαν, απρόκλητα όπως λένε οι περίοικοι, στους νέους που βρίσκονται εντός του χώρου εκτοξεύοντας μεγάλες πέτρες και ξύλα.

Ακολούθησε γενικευμένος πετροπόλεμος για περίπου 20 λεπτά, όπως λένε οι περίοικοι, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4-5 ατόμων από τη βίλα Κούβελου (σύμφωνα με τους πολίτες) ή ενός (σύμφωνα με τους υπευθύνους της Αστυνομίας) και το σπάσιμο των τζαμιών 4 σταθμευμένων αυτοκινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο τραυματίας δεν βγαίνει από τη βίλα προκειμένου να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, τις οποίες προς το παρόν παράσχει γιατρός που διαμένει στην περιοχή.

Λευτέρης ΜαγιάκηςΟμάδα ΔΙ.ΑΣ. και ΜΑΤΣτην περιοχή του επεισοδίου έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίες απέκλεισαν τις οδούς γύρω από τη βίλα, απαγορεύοντας αυστηρά την πρόσβαση. Μάλιστα, μπροστά μας διατάχθηκε η προσαγωγή πολίτη που διαμαρτυρόταν έντονα για τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς τη βίλα, κατηγορώντας τους άνδρες των ΜΑΤ ότι, αντί να πάνε να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης, έχουν αποκλείσει τα θύματα.

Επίσης, αρκετοί από τους πολίτες που μαζεύτηκαν στην περιοχή μετά το συμβάν δεν έκρυβαν την ανησυχία τους ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στη βίλα. Το enypografa.gr βρήκε στον τόπο του συμβάντος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρο Σταθούλη και τους δημοτικούς συμβούλους τη δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι Λευτέρη Μαγιάκη και Πέτρο Κούκουζα.

Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από τη βίλα Κούβελου

Περιοχή βίλας ΚούβελουΟ αντιδήμαρχος μας δήλωσε ότι έσπευσε στο μέρος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, και προσπαθούσε να συντονίσει τα συνεργεία του Δήμου, που κατέφθασαν για να μαζέψουν κυριολεκτικώς τα σπασμένα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λ. Μαγιάκης δήλωσε ότι, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η θέση της παράταξής του, ότι το άνοιγμα των γραφείων της “Χρυσής Αυγής” στο Μαρούσι, θα μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε πεδίο εντάσεων και επεισοδίων και κάλεσε, για άλλη μια φορά, τη δημοτική αρχή “να παρέμβει για να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη στην πόλη”.

Εν τω μεταξύ, το enypografa.gr παρατήρησε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι συγκέντρωση νεαρών ατόμων πιθανότατα από τον αντεξουσιαστικό χώρο, που έσπευσαν προφανώς για συμπαράσταση στα θύματα της επίθεσης στη βίλα Κούβελου και τα οποία -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- κινούνται προς τον χώρο όπου έγινε η επίθεση.

Το enypografa.gr θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για ό,τι νεότερο.

Σημειώνεται ότι η έπαυλη Κούβελου βρίσκεται εγκαταλελειμμένη τα τελευταία 30 χρόνια, παρότι παραχωρήθηκε στην εκκλησία με σκοπό την αξιοποίησή της. Από τις 7 Απριλίου του 2010 άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν καταλάβει το κτήριο.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. billpanasteros

    Κανόνισε “κύριε” δήμαρχε Πατούλη, να μετατρέψεις το Μαρούσι μας, σε πεδίο μάχης με την απαράδεκτη ανοχή σου.
    Επέτρεψες να ανοίξουν γραφεία στο σπίτι μας, τα ναζιστικά φασιστοειδή που υμνούν το χίτλερ, για να κάνουν ορμητήριο, ώστε να δημιουργούν επεισόδια, στους δρόμους που παίζουν τα παιδιά μας.
    Πρέπει να φροντίσεις, να φύγουν άμεσα απ’ τη γειτονιά μας αυτά τα μοιάσματα, αλλιώς ούτε αυτοί που σε ψήφισαν, δεν πρόκειται να σε ξαναυποστηρίξουν. Άν δεν τό ‘χεις καταλάβει τόσα χρόνια που είσαι δήμαρχος, οι μαρουσιώτες δεν έχουν συνηθίσει, ούτε και πρόκειται να ανεχτούν, φασαρίες στην πόλη τους!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet