Επανήλθε στις εφημερίες το «Παίδων Πεντέλης» – Έως 15 Μαρτίου μπαίνει σε κανονικότητα και το «Σισμανόγλειο»
Κοινωνία

Επανήλθε στις εφημερίες το «Παίδων Πεντέλης» – Έως 15 Μαρτίου μπαίνει σε κανονικότητα και το «Σισμανόγλειο»

Δύο ειδήσεις που αφορούν άμεσα τον Βόρειο Τομέα Αθηνών -και όχι μόνο- από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης έδωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, μιλώντας το πρωινό της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι από σήμερα επιστρέφει σε κανονικό καθεστώς λειτουργίας το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», στο οποίο είχαν ανασταλεί οι εφημερίες από σχεδόν τα μέσα Ιανουαρίου, προκειμένου να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά. Μια απόφαση η οποία είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από πλευράς δημοτικών αρχών, αλλά και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Επίσης, όπως προανήγγειλε ο κ. Πλεύρης, σε κανονική λειτουργία θα επανέλθουν το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου και τα νοσοκομεία τα οποία είχαν διατεθεί αποκλειστικά για ασθενείς Covid, μεταξύ των οποίων και το «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο» στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Πεντέλης.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε σε ό,τι αφορά τα δύο προαναφερόμενα νοσοκομεία:

«…αρχίζουν τα νοσοκομεία να επανέρχονται σε κανονική λειτουργία. Σήμερα το “Παίδων Πεντέλης”, που είχε γίνει μεγάλη κουβέντα, αποδίδεται στην πλήρη κανονική του λειτουργία, ενώ αντίστοιχα και άλλα νοσοκομεία, όπως είναι το “Σισμανόγλειο”, τα οποία είχαν διατεθεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά, μέσα στις επόμενες μέρες και αυτά -με απώτατο όριο τη 15η Μαρτίου- το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα λειτουργεί στην πλήρη του ανάπτυξη που λειτουργούσε και πριν την κλιμάκωση της πανδημίας. Αυτό είναι σημαντικό ως προς την κανονική λειτουργία του ΕΣΥ».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Πλεύρη στον RealFM για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού (από 2,24 έως τις 3,04 η αναφορά σε «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο»):

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός είχε σπεύσει με σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναγγείλει την επαναφορά των εφημεριών του «Παίδων Πεντέλης», αφήνοντας αιχμές προς όσους διέδιδαν «fake news για δήθεν κλείσιμο και υποβάθμιση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet