Επιφυλακτικοί οι γονείς στο 5ο Γυμνάσιο
Κοινωνία

Επιφυλακτικοί οι γονείς στο 5ο Γυμνάσιο

Τη δική του εκδοχή για την πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλης δίνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, μέσω σχετικής ανακοίνωσής του. Σε αυτήν, αφήνει να διαφανεί η ανησυχία του για την καθυστερημένη, όπως αναφέρουν αντίδραση της δημοτικής αρχής στο πρόβλημα της προσβασιμότητας των μαθητών στο σχολείο, ενώ όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, επιφυλάσσονται να ευχαριστήσουν τον δήμαρχο όταν το σοβαρό πρόβλημα του σχολείου τους θα έχει οριστικα επιλυθεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων του Γυμνάσιου μας με τον δήμαρχο Αμαρουσίου. Από την πλευρά του σχολείου παρευρέθηκαν ο διευθυντής Ν. Γάλλος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση είχε ως μοναδικό θέμα τις συνθήκες πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ομόφωνα αποφασίσει στο τελευταίο Σχολικό Συμβούλιο να κινητοποιηθούμε, καθότι επανειλημμένως η σχολική μας κοινότητα είχε απευθυνθεί στη δημοτική αρχή αλλά χωρίς αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2007 τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου μας επεσήμαναν στη δημοτική αρχή την επικινδυνότητα της οδού Ευκαλύπτων που περικλείει το σχολικό συγκρότημα. Η συνάντηση, αν και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά του δημάρχου, πραγματοποιήθηκε χάρη στην υπομονή των εκπροσώπων της σχολικής μας κοινότητας.

Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το πρόβλημα και το ιστορικό του. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής λάβαμε κάποιες διαβεβαιώσεις, αφενός για το ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, αφετέρου για την προσπάθεια επίλυσής του. Επίσης λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι, όχι μόνο στο δικό μας σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου οι δρόμοι που τα περικλείουν θα γίνουν πεζόδρομοι ή ήπιας κυκλοφορίας.

Ο Σύλλογος Γονέων κατέθεσε επιστολή η οποία αναλύει το ιστορικό και προτείνει κάποιες λύσεις για την αντιμετώπισή του, τονίζοντας ότι οι επιστημονική επεξεργασία τους και η υλοποίηση είναι υποχρέωση του Δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών του.

Θέσαμε παράλληλα χρονικό πλαίσιο στο οποίο αναμένουμε την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής. Επιφυλασσόμεθα, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο, όταν δρομολογηθεί η επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος, που αφορά άμεσα στην ασφάλεια των παιδιών μας και αυριανών πολιτών του Δήμου μας.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής παρατίθεται σε χωριστή ανάρτηση στην σελίδα του Συλλόγου μας στο facebook στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/pages/Σύλλογος-5ο-Γυμνάσιο-Μαρούσι/459380910790164

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων παρακαλεί τα μέλη του, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να είναι σε επαγρύπνηση μέχρι την ουσιαστική και μόνιμη λύση του προβλήματος”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet