Ερωτήσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. στη Βουλή για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα
Κοινωνία

Ερωτήσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. στη Βουλή για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Σε συνέχεια της από 8/4/20 επιστολής μας προς την Υφυπουργό Εργασίας κα Μιχαηλίδου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα του Σικιαριδείου Ιδρύματος και το Δελτίο Τύπου που στείλαμε στις 27/4/20, σας ενημερώνουμε για τα εξής.

Δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τα προβλήματα του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στο Μαρούσι και τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου για την εξεύρεση άμεσης βιώσιμης λύσης κατατέθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 στη Βουλή των Ελλήνων. Τα ερωτήματα κατατέθηκαν από 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της αρμόδιας τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου και από το Κίνημα Αλλαγής, από τον αρμόδιο τομεάρχη Γιώργο Μουλκιώτη και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Υπευνθυμίζεται ότι και στις 21/1/20 είχε κατατεθεί παρεμφερής ερώτηση από τον κ. Κεγκέρογλου.

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά η κ. Μιχαηλίδου (σ.σ.: υφυπ. Εργασίας) να προσέλθει στη Βουλή με συγκεκριμένες απαντήσεις και να παρουσιάσει συγκεκριμένο και εμπεριστατωμένο πλάνο, με σαφές περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα για την οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο και απειλούν τη συνέχιση της ομαλής του λειτουργίας, όχι απλώς στο άμεσο μέλλον αλλά και στο παρόν» σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος, για να προσθέσει:

«Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση λειτουργεί εις βάρος εργαζομένων που βρίσκονται σε αδιέξοδο, καταρτιζομένων ατόμων με νοητική στέρηση, που οδηγούνται σε βέβαιο κοινωνικό αποκλεισμό και των οικογενειών τους, που βρίσκονται σε απόγνωση. Κυρία υφυπουργέ, ήρθε η ώρα να δώσετε τέλος σε μια χρόνια προβληματική κατάσταση. Διαφορετικά θα συνδέσετε το όνομά σας με τη μελανή στιγμή που το ιστορικό Σικιαρίδειο ίδρυμα θα βάζει λουκέτο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet